пʼятниця, 25 листопада 2016 р.

Якщо Україна не отримає безвіз, у ЄС будуть серйозні проблеми – Ган

Єврокомісар Йоганнес Ган каже, що у випадку, якщо Європейський Союз так і не надасть Україні безвізовий режим, ЄС матиме серйозні проблеми з підривом довіри до себе. Про це він сказав сьогодні, 25 листопада, в Брюсселі під час спілкування з кореспондентами.

 «Якщо ми не дотримаємося своєї обіцянки і Європейський Союз не надасть безвізовий режим для України, то ми матимемо серйозну проблему — втрату довіри до Євросоюзу. На сьогоднішній день влада ЄС визнає той факт, що Україна виконала всі необхідні передумови, які відділяли її від отримання безвізового режиму. Ми визнаємо це як і на політичному, так і на технічному рівні», — зауважив Європейський комісар.

 «Україна виконала понад 140 вимоги, які ми ставили перед її урядом. Найголовнішим, на мою думку, було впровадження системи електронного декларування, яка запрацювала без серйозних проблем», — наголосив Ган. В той самий час він зазначив, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер поставив надто амбіційну задачу. «Все що я можу сказати, так це те, що на сьогоднішній день у ЄС до цього немає політичної волі. Буде політична воля — технічні питання зі скасуванням віз не проблема», — наголосив він.




Немає коментарів:

Дописати коментар