понеділок, 28 листопада 2016 р.

Литва з оптимізмом оцінює перспективи стосунків із США при президентстві Дональда Трампа

Литва вимагає від США гарантій безпеки в світі. Про це в інтерв’ю CNN заявила президент Литви Даля Грібаускайте. «Важливо, щоб США залишалися лідером, що гарантує безпеку в світі», — сказала вона.

Також литовський лідер висловила сподівання, що з приходом нового президента США не втратять своїх позицій на зовнішньополітичній арені й продовжать політику поширення демократії і свободи. «Ми хотіли б бачити США, як одну з найголовніших держав світу, особливо в архітектурі безпеки», — додала Грібаускайте.

Президент Литви також згадала про «небезпечне сусідство з Росією» і поскаржилася, що литовцям не звикати до такої ситуації. «Ми готові до всього, ми знаємо, яке непередбачуване і небезпечне наше сусідство, але ми вже звикли жити в таких умовах. Ми інвестуємо в свою безпеку, оборону і міжнародні відносини», — підкреслила вона.

Крім того, президент Литви пообіцяла, що Росія більше не вступить на територію балтійської країни. «Ми не дозволимо, щоб повторювалися події, які відбулися перед і після Другої світової війни, коли ми не захищалися і дозволили Росії вступити на нашу територію. Це ніколи більше не повториться», — підкреслила Грібаускайте.

За її словами, Литва незалежно від того, хто керує Сполученими Штатами — демократи чи республіканці — «довіряє Америці».

http://www.fort-europe.org/?p=979

Немає коментарів:

Дописати коментар