середа, 30 листопада 2016 р.

Україна розірвала угоду з Росією про співпрацю в сфері телерадіомовлення

Відповідне рішення Кабмін ухвалив 30 листопада.

Кабінет Міністрів анулював угоду з Російською Федерацією про співробітництво в сфері телебачення і радіомовлення. Відповідне рішення було прийнято сьогодні в ході засідання уряду 30 листопада.
Проект постанови підготував міністр інформаційної політики Юрій Стець.

«Прошу прийняти проект постанови про припинення дії угоди між урядами України та РФ про співробітництво в сфері телебачення і радіомовлення, і угоди про співпрацю в сфері інформації», — заявив він в ході засідання.
Після анексії Криму та збройної підтримки Росією сепаратизму на Донбасі Україна розірвала з нею ряд угод, зокрема про співпрацю в молодіжній політиці, в сфері технічного захисту інформації, про контроль за якістю продукції для армії.

Остання із зазначених угод була підписана в 1997 році терміном на п’ять років. Її дія автоматично продовжувалася щороку, якщо за шість місяців до закінчення відповідного періоду жодна із сторін не повідомляла про плани її розірвати.

Документ регламентував процедуру контролю за якістю та прийманням продукції (під цим, зокрема, передбачалося озброєння, військова техніка, військове майно, комплектуючі), які країни постачали одна одній. Так, в угоді сказано, що контроль продукції для збройних сил двох країн здійснюють військові представництва Міністерства оборони держави-постачальника на підприємствах і в установах держави-постачальника.

Це не перша угода між Києвом і Москвою, яку Україна розірвала в зв’язку з військовою агресією Росії. Так, 20 травня Кабінет Міністрів України розірвав угоду про військово-технічне співробітництво з Росією, підписану в 1993 році. На наступний день український парламент денонсував ряд угод, які стосуються питань транзиту військ РФ через територію України, обміну інформацією і співпраці в галузі розвідки.

У МЗС Росії заявили, що розчаровані таким рішенням України. Там відзначили, що денонсацією угод Україна перекреслює всі зусилля по придністровському врегулюванню, оскільки для Росії немає іншого шляху для транзиту в Придністров’я, крім як через Україну.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%96%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D1%83%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D1%83-%D0%B7-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D1%94%D1%8E-%D0%BF%D1%80%D0%BE-%D1%81/

Немає коментарів:

Дописати коментар