середа, 30 листопада 2016 р.

Росія витрачає понад $6 млрд в рік на утримання окупованих територій

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, з бюджету РФ щорічно $3 млрд витрачається на фінансову підтримку «ДНР» та «ЛНР» і понад $3 млрд на військові цілі.

На утримання окупованих територій Росія щорічно витрачає мільярди доларів, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов в інтерв’ю.

«За нашими оцінками, мова йде про понад $6 млрд на рік. З них $3 млрд йде на фінансову підтримку цих окупованих територій і більш $3 млрд на військові витрати», — заявив він.

За словами Турчинова, зараз на Сході України знаходиться близько 10 тис. військовослужбовців РФ. «Без урахування чисельності двох армійський корпусів, сформованих на змішаній основі, на Донбасі знаходяться регулярні російські військові частини чисельністю до 10 тис. чоловік. Генштаб РФ здійснює постійні ротації своїх військових, але загальна їх чисельність протягом останнього року перебуває в цих межах. Скільки російських офіцерів і солдат воює в складі 1-го і 2-го армійських корпусів, сказати складно, але практично усе їх командування укомплектоване кадровими російськими військовими», — відзначає О. Турчинов.

Секретар РНБО додав, що «серйозною проблемою» є концентрація російських військ і створення нових військових баз уздовж українсько-російського кордону. Турчинов зазначив, що «в разі активізації агресії вони можуть в найкоротші терміни значно наростити чисельність своїх військ на будь-якій ділянці фронту».

Бойові дії на Сході України почалися в квітні 2014 року. Вони ведуться між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Президент РФ Владімір Путін 12 жовтня 2016 року заявив, що Росія «змушена була захищати російськомовне населення на Донбасі та в Криму», чим, як вважають ЗМІ, визнав присутність російських військових на українській території. До цього російська сторона заперечувала присутність своїх військ на тимчасово окупованих територіях Сходу України.

У жовтні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявляв, що на Донбасі перебувають 35 тис. бойовиків і 6 тис. військових РФ.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D1%8F-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%94-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B4-6-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4-%D0%B2-%D1%80%D1%96%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%82%D1%80/

Немає коментарів:

Дописати коментар