вівторок, 15 листопада 2016 р.

На кордоні Сербії і Хорватії затримані близько сотні мігрантів

На сербському кордоні були затримані близько ста мігрантів з Афганістану і Пакистану, які намагалися втекти до Хорватії.

Група мігрантів побилася з поліцією під час спроби прорватися через кордон між Сербією та Хорватією, повідомляє Reuters. Близько сотні мігрантів прорвали сербський поліцейський кордон і намагалися потрапити до Хорватії полем, однак були оточені на нейтральній території поліцейськими обох країн.

Мігранти, в основному з Афганістану і Пакистану, за даними місцевих ЗМІ, протягом 2 днів пройшли близько 125 кілометрів від Белграда до кордону.

Мігранти заявили, що більше не можуть залишатися в сербських центрах притулку для біженців через неприйнятні житлові умови, повідомляє Радіо Свобода.

Міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович заявив, що влада не дозволить мігрантам виїзд до країни, яка не збирається їх утримувати.

У свою чергу хорватський міністр внутрішніх справ Влахо Орепич наголошував на тому, що нелегальний в’їзд до країни категорично заборонений і заявив, що не допустить цього.

Раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що мігранти відмовляються від переселення, якщо країна призначення не Німеччина.

На початку вересня 2016 року президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що у Європейського Союзу практично вичерпалися можливості приймати нових біженців.

За словами президента ЄС, кількість переміщених осіб становить 65 мільйонів чоловік.

http://www.global-analityk.com/noviny/на-кордоні-сербії-і-хорватії-затриман/

Немає коментарів:

Дописати коментар