вівторок, 15 листопада 2016 р.

У зоні АТО окупанти понад годину обстрілювали КПП «Мар’їнка»

Пізно увечері 14 листопада бойовики обстріляли Мар’їнку на Донеччині з 152-міліметрової артилерії. Снаряди влучили у житлові будинки. Про це розповів боєць Михайло Ухман.

«Пряме потрапляння. Усе горіло, — каже боєць. — Про жертви невідомо. За орієнтирами визначили, що стріляли з боку Донецька з відстані 15 кілометрів. Ми не можемо відповісти. Артилерію, яка стріляє на таку відстань, відвели за 30 кілометрів згідно з Мінськими угодами. Вранці жителі накинулися на нас: чого їх дратуєте? Треба домовлятися, мовляв. Кажемо: це не ми тут маємо домовлятися».

У Мар’їнці зруйновані 549 приватних будинків, пошкоджені 864. Із 51 багатоповерхівки вціліли дві. Решта 49 зазнали руйнувань. Вони розташовані в одному квадраті на вул. Заводській. Постраждали під час першої хвилі артударів по Мар’їнці. Багато будинків господарі покинули.

Тим часом військовим у районі АТО та їхнім родинам надходять повідомлення з невідомих номерів із закликами не виконувати свій військовий обов’язок.

Про це передають у Міноборони.

«Військовослужбовцям Збройних сил та інших військових формувань, які виконують завдання в районі АТО, з невідомих номерів надходять короткі повідомлення із закликами не виконувати свій військовий обов’язок. Подібні SMS надходять і родинам військовослужбовців», — ідеться в повідомленні.

У Міністерстві звернули увагу, що ці повідомлення збігаються з початком реалізації плану Росії щодо заходів дестабілізації України.

Росія готує масштабну дестабілізацію в Україні з 15 листопада. Старт активних дій планують із всеукраїнської акції протесту банківських вкладників.

http://www.global-analityk.com/noviny/у-зоні-ато-окупанти-понад-годину-обстр/

Немає коментарів:

Дописати коментар