субота, 26 листопада 2016 р.

Британці, незадоволені Brexit, зможуть купити паспорта ЄС

Громадянам Великої Британії доведеться платити за в’їзд до Шенгенської зоні після виходу країни із ЄС. Про це заявив на брифінгу у Брюсселі єврокомісар з питань міграції і внутрішніх справ Дімітріс  Аврамопулос. Він зазначив, що британці будуть зобов’язані проходити авторизацію для в’їзду до країн ЄС. «Якщо Британія перестане бути членом ЄС, її громадяни також будуть зобов’язані платити за в’їзд, як і громадяни інших третіх країн», — сказав він, додавши, що система не застосовується до держав-членів, а лише до тих, з якими у ЄС діє безвізовий режим.

При цьому, за словами Аврамопулоса, ЄС поки не вступає у детальні переговори щодо умов, на яких Британія вийде з блоку, доки країна офіційно не запустить Brexit.

Бажаючі зможуть, як і раніше, користуватися пільгами, яке надає громадянство ЄС, в обмін на щорічний грошовий внесок.

Громадяни Великої Британії, які бажають після виходу країни з ЄС зберегти громадянство Євросоюзу, зможуть зробити це за гроші. Так заявив Гі Верхофстадт — бельгійський політик, який відповідає за переговори про Brexit з боку Брюсселя.

За словами Верхофстадта, мова йде про те, щоб бажаючі могли, як і раніше, користуватися пільгами, яке надає громадянство ЄС, в обмін на щорічний грошовий внесок. Громадяни Великої Британії, які отримали паспорти ЄС після Brexit, зможуть вільно переміщатися по території Євросоюзу, проживати на його території та голосувати на виборах до структури блоку. За словами члена Європейського парламенту з Люксмебурга Шарля Горенса, британці можуть отримати паспорти і безкоштовно. Голосування з цього питання відбудеться 8 грудня.

Нагадаємо, у ході референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9% ) висловилися за вихід країни зі складу ЄС.

Кілька днів тому стало відомо, що більше 80 депутатів британського парламенту мають намір ініціювати голосування в Палаті громад з питання проведення другого референдуму про членство Сполученого Королівства в Європейському Союзі, який передбачає схвалення виборцями умов припинення членства в євроспільноті (Brexit).

При цьому прем’єр-міністр Тереза Мей запевнила, що процедура Brexit відбудеться за планом та Велика Британія вийде з Європейського Союзу в березні наступного року.

Раніше британський міністр Ліам Фокс, який відповідає в новому уряді за переговори з ЄС щодо торгових угодах, назвав приблизну дату Brexit — 1 січня 2019 року.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%96-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%96-brexit-%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D1%83%D1%82%D1%8C-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8/

Немає коментарів:

Дописати коментар