субота, 26 листопада 2016 р.

У Миколаєві свободівці звинуватили міськвладу в саботажі демонтажу «комуністичного сміття»

Представники ВО «Свобода» в Миколаєві попередили, що мають намір рятувати місто від залишків тоталітарної символіки власноруч в разі бездіяльності місцевої влади, яка наполегливо саботує їх демонтаж.

Відповідне попередження озвучив лідер обласної парторганізації Демид Губський, повідомили в прес-службі партії.
«Ми не чекатимемо довго — в разі якщо закон («Про декомунізацію» – Глобал Аналітик) не виконуватиметься владою, ми констатуємо, що влада нічим не відрізняється з цього питання від попередньої, і власними силами позбавимо миколаївців залишків символіки окупаційного режиму», — заявив він.

Як наголошується в повідомленні, такій заяві передували дві ситуації з виявленням «комуністичного сміття» в місті.

Зокрема свободівці обурені тим, що на розі з центральною вулицею досі можна побачити пам’ятну дошку з інформацією про встановлення совєтської влади в Миколаєві і написом «Вся власть совєтам». А в будівлі мерії Миколаєва на стіні висить інформація про нагородження м. Миколаєва Президією Верховної Ради УССР червоною зіркою і серпом з молотом.

«Керуючий справами Миколаївського виконавчого комітету Інна Бичковська, яка робила кар’єру ще в комсомольській системі і працювала на цій посаді при Януковичі, рішуче заступилася за шматок картону в рамці, заявивши, що це, власне, і є нагорода, і під дію закону вона нібито не підпадає. На що націоналісти заперечили: даний предмет не є нагородою, а тільки на тлі тоталітарних символів містить інформацію про певний наказі», — йдеться в повідомленні. За цими двома фактами свободівці викликали на місце подій поліцію і зареєстрували відповідні заяви з вимогою притягнути до відповідальності службових осіб, винних у саботажі закону, а також демонтувати ці два предмети.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Миколаєві демонтували совєтську зірку з будівлі міськради, на її місці з’явився тризуб.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%83-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%94%D0%B2%D1%96-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D1%96%D0%B2%D1%86%D1%96-%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BC/

Немає коментарів:

Дописати коментар