середа, 23 листопада 2016 р.

Подробиці бою під Маріуполем: сили АТО зазнали втрат

На Донбасі за добу було поранено трьох наших бійців.

У вівторок, 22 листопада, в селищі Водяне (знаходиться під Маріуполем) Донецької області бій між силами АТО і терористами тривав три години.

Про це на брифінгу розповів прес-секретар Міноборони з питань спецоперації полковник Андрій Лисенко.
Він заявив, що в результаті зіткнення загинув один наш військовий, а ще одного було поранено.

«За минулу добу в результаті бойових дій... три (наших бійця – Глобал Аналітик) отримали поранення. Висловлюємо співчуття рідним і близьким воїна, який загинув за Україну», — зазначив спікер.

Раніше координатор групи «Інформспротив», нардеп Дмитро Тимчук повідомив, що під Водяним дрібні піхотні групи ворога з ручними гранатометами і кулеметами намагалися зблизитися з передовими позиціями сил АТО, обстріляти їх, але були виявлені і зустрінуті вогнем.

Тим часом, Міжнародна волонтерська розвідувальна організація InformNapalm створила базу даних, де розміщує матеріали, які доводять присутність кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ на території окупованого Донбасу. Про це повідомляє прес-центр організації на своєму офіційному веб-сайті.

У повідомленні зазначається, що у цій базі даних знаходяться безліч доказів, які вдалося зібрати за два роки воєнної агресії Росії проти України. «Станом на сьогоднішній день представники InformNapalm змогли зафіксували військовослужбовців з 75-ти різних військових частин Російської Федерації, які перетинали неконтрольований українською владою кордон з Росією за наказом своїх командирів», — заявили у інформаційному листі.
З вищезазначеною базою даних можна ознайомитися, перейшовши за посиланням: russian-presence-in-ukraine.silk.co. Також у повідомленні вказується, що крім доказів, у кожному конкретному розслідуванні містяться коментарі різними мовами (від п’яти до двадцяти). Найпопулярнішими є англійська, німецька, французька, українська. За словами волонтерів, виходячи з їх даних, можна засудити російську владу в Міжнародному кримінальному суді, з якого хоче вийти РФ.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%86%D1%96-%D0%B1%D0%BE%D1%8E-%D0%BF%D1%96%D0%B4-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%96%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B0%D1%82%D0%BE/

Немає коментарів:

Дописати коментар