середа, 30 листопада 2016 р.

Туреччина розпочала операцію в Сирії, щоб покласти край правлінню Асада — Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецькі військові розпочали свою операцію в Сирії, щоб покласти край правлінню сирійського президента Башара Аль-Асада.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

«За моєю оцінкою, близько 1 мільйона осіб загинули в Сирії. Люди досі гинуть, немає винятку для дітей, жінок і чоловіків. Де Організація Об’єднаних Націй? Що вона робить? Чи вона в Іраку? Ні, немає. Нам говорили зберігати терпіння, але врешті-решт ми не змогли терпіти і довелося увійти в Сирію разом з Вільною сирійською армією», — заявив Ердоган.

«Чому ми увійшли? У нас немає жодних намірів щодо сирійської землі. Земля має бути віддана справжнім господарям. Тобто для встановлення справедливості. Ми увійшли туди, щоб завершити правління тирана Асада, який тероризує державним терором. Це єдина причина», — сказав він.

Нагадаємо, антитерористична операція «Щит Євфрату» триває на півночі Сирії з 24 серпня за підтримки ЗС Туреччини.

У рамках операції поставлено мету очистити прикордонні райони Туреччини від терористів, забезпечити доставку гуманітарної допомоги і надати підтримку міжнародній місії по боротьбі з Ісламською Державою.
Тим часом турецька газета Evrensel назвала заяву президента прямим оголошенням війни Сирії.

«Таку заяву не може собі дозволити зробити жоден лідер держави. Це офіційне оголошення війни. Сирія — це член ООН, незалежна держава. І цією державою керує Башар Асад. Військове вторгнення в державу, яка входить в ООН, з метою повалити президента — це оголошення війни і пряме порушення всіх міжнародних правил», — пише видання.
Опозиційна газета Yeni Cag нагадує, що раніше Анкара декларувала, що військове вторгнення в Сирію має на меті убезпечити країну від бойовиків ІД.

Нагадаємо, що Анкара почала військову операцію («Щит Євфрату») в Сирії в серпні 2016 року. Турецьке угруповання в основному представлене танковими підрозділами. Туреччина стала першою в світі країною, яка почала наземну операцію, при цьому президент Ердоган не переставав різко критикувати Башара Асада. Турецьке вторгнення в Сирію викликало захват у Туреччині, підйом патріотизму і підвищило рейтинги правлячої партії.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B5%D1%87%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8E-%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D1%80%D1%96%D1%97/

Немає коментарів:

Дописати коментар