четвер, 17 листопада 2016 р.

Під НБУ знову мітингують, людей привели колонами

У четвер зранку відбувається мітинг під Національним банком з вимогою звільнити голову установи Валерію Гонтарєву.

Під НБУ перебувають кілька сотень людей з прапорами партії «За життя». Переважно це люди похилого віку, пенсіонери. Перед цим їх розподілили на колони біля Майдану Незалежності.

Співзасновниками партії «За життя» є Євген Мураєв та Вадим Рабінович, який її і очолює. Раніше обоє були у фракції «Опоблоку». За даними правоохоронців, 15 листопада у масових акціях станом на 13:00 брали участь понад 6 тисяч осіб. Відомо, що організатори акцій пропонують учасникам від 70 до 125 гривень. Посилені заходи безпеки в центрі Києва триватимуть до 22 листопада.

Учасники мітингу під Національним банком України розповіли спостерігачам СММ ОБСЄ, що за участь в акції їм заплатять суму, яка дорівнює в еквіваленті 10 доларам США.

Про це йдеться у звіті місії за 14 листопада, оприлюдненій у вівторок. В ОБСЄ зазначили, що на мітингу були присутні близько 1200 осіб (70% з яких — жінки похилого віку).

«2 демонстранта окремо повідомили СММ, що їм буде виплачена сума, еквівалента близько 10 доларів (приблизно 260 гривень) за участь у демонстрації», — сказано в ньому. Протестувальники тимчасово перекрили вулицю перед будівлею банку. Представники місії зафіксували, що близько 20-30 молодих людей в цивільному одязі зупиняли учасників протесту і запитували їх, куди вони направляються, коли вони намагалися покинути демонстрацію. Співробітники СММ були зупинені людьми, які стверджували, що вони є «групою швидкого реагування» партії «За життя».

У Києві біля Маріїнського парку і з боку вул. Інститутської збираються тітушки.

Про це повідомляє журналіст Дмитро Гнап на своїй сторінці в Facebook.

«Як і не було цих трьох років. Тітушки знову біля Маріїнського», — написав він. Режисер об’єднання «Вавилон 13» Костянтин Кляцкін також пише про тітушок з боку Інститутської. «Крім відверто «70-гривневих» (стандартна плата за мітинги тарифного майдану) з боку Інститутської підійшли відверті тітушки. Ненавиджу ці пики. Згадав одразу, як на цьому ж місці колись кинули гранату в оточення», — написав він.

Як повідомлють ЗМІ, на Майдані Незалежності в Києві проходять мітинги. Активісти заявили, що нібито зібралися через подорожчання хліба й підвищення тарифів.

http://www.global-analityk.com/noviny/під-нбу-знову-мітингують-людей-привел/

Немає коментарів:

Дописати коментар