четвер, 17 листопада 2016 р.

Росія відмовилась від участі у Міжнародному кримінальному суді

Розпорядження Владіміра Путіна про відмову Росії від участі у Римському статуті Міжнародного кримінального суду (МКС) нещодавно набуло офіційного підтвердження. 16 листопада стало відомо, що Путін доручив міністерству закордонних справ РФ повідомити генеральному секретарю ООН про намір Москви покинути Римський статут. У МЗС РФ звинуватили Міжнародний кримінальний суд в неефективній і однобокій роботі.

Римський статут як кодекс діяльності МКС було підписаний Росією ще у 2000 році (набув чинності з 2002 року), проте досі не ратифікований. Таким чином, відтепер на Росію не розповсюджується міжнародна юрисдикція.

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмітрій Пєсков наголосив, що таке рішення було продиктовано національними інтересами держави.  Відзначимо, що процедура виходу Росії з правового поля МКС відбулась незабаром після винесення останнім резолюції щодо Криму. Відповідно до рішення Гаазького трибуналу, ситуація з анексією Кримського півострова має кваліфікуватись як міжнародний військовий конфлікт. У свою чергу Кремль висловив незгоду з таким рішення, відзначивши, що вихід Росії з МКС жодним чином із ним не пов’язаний.

Міжнародний кримінальний суд є цінною структурою для світової спільноти, підкреслив речник Державного департаменту США Джон Кірбі.

Речник Державного департаменту США Джон Кірбі прокоментував вихід Росії з угоди по Міжнародному кримінальному суду в Гаазі. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Ми бачили заяви Росії щодо цього рішення. Мені особливо нічого додати до цього. Наша позиція про важливість суду залишається незмінною», — сказав він.

Кірбі також підкреслив, що МКС є цінною структурою для світової спільноти.

http://www.global-analityk.com/noviny/росія-відмовилась-від-участі-у-міжнар/

Немає коментарів:

Дописати коментар