понеділок, 21 листопада 2016 р.

Саркозі йде з великої політики

За нього як кандидата на вибори президента Франції від правоцентристських сил віддали голоси лише 20,7%.

Його конкуренти — екс-прем’єр Франції Франсуа Фійон і екс-прем’єр Ален Жюппе набрали 44,2% і 28,4% голосів, відповідно.

У зв’язку з цим Саркозі не залишалося нічого, крім як попрощатися з великою політикою.
Як повідомляє Le Monde, він вже озвучив плани піти на спокій і приділити увагу сім’ї.

«Для мене настав час звернутися до життя, в якому більше особистих і менше політичних пристрастей. Удачі Франції, удачі вам, співвітчизники», — сказав він.

Лідер праймеріз, який займав пост прем’єр-міністра у Саркозі, Франсуа Фійон виступає за тісні відносини з Росією. Раніше він заявляв, що готовий розглянути питання про зняття санкцій з РФ.

Колишній мер Бордо і глава уряду Ален Жюппе закликає до повного виконання Мінських угод, не визнає анексію Криму і називає бомбардування Алеппо «військовим злочином».

Нагадаємо, що на французьких праймеріз можуть голосувати не тільки члени партій, але фактично будь-який виборець, який заплатить два євро і підпише хартію про те, що він розділяє ті чи інші політичні ідеї, в даному випадку — ідеї партії «Республіканці» або як їх називають голістів.

Політологи і соціологи впевнені, що саме кандидат від партії «Республіканці» стане головним конкурентом Марін Ле Пен в боротьбі за крісло президента Франції.

Раніше прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив про ймовірні перемоги праворадикалів на майбутніх виборах в Європі, за якими може послідувати розпад Євросоюзу.

У той же час президент США і лідери європейських країн вирішили в черговий раз продовжити антиросійські санкції через Україну.

http://www.global-analityk.com/noviny/саркозі-йде-з-великої-політики/

Немає коментарів:

Дописати коментар