понеділок, 22 серпня 2016 р.

Чи цікавить нашу нинішню владу VI-й Всесвітній Форум Українців у Києві?

Складається неприємне враження, що активна позиція закордонного українства не цікавить нинішню олігархічну владу.

20-21 серпня в Українському Домі (Київ) працює VI Всесвітній Форум Українців як найвище зібрання закордонного українства, яке представляє біля 20 мільйонів етнічних українців. Сюди прибули понад 300 делегатів із 36 країн світу, — повідомив голова Української всесвітньої координаційної ради (УВКР) Михайло Ратушний.

Сьогодні українці  розпорошені по всіх світах: майже 20 мільйонів проживають більш ніж у 50 країнах, протистоять асиміляції і прагнуть допомогти Батьківщині, Державі і Нації. Натомість інтерес до співпраці із закордонним українством в особі понад 300 представників активних українських об’єднань виявили лише декілька представників держави від Верховної Ради і Уряду. Зокрема, серед них: депутат В’ячеслав Кириленко, депутат Іван Крулько, міністр освіти та науки Лілія Гриневич, голова комітету з питань охорони здоров’я ВР Ольга Богомолець.

Заступник голови правління громадської організації Спілка Вільних Людей «Сонце» Роман Колядюк зазначив: «Складається неприємне враження, що активна позиція закордонного українства, яке має тісні зв’язки навіть в урядах багатьох країн, не кажучи про професійні, інтелектуальні та інвестиційні можливості, не цікавлять українську владу. Делегати Форуму дивувалися, що не бачать міністрів та вищих чиновників для плідного обговорення і спільного вирішення проблем України в умовах агресії.

На Форумі повідомлялося, що чиновництво уряду пропонувало не проводити VI Всесвітній Форум Українців за браком коштів у бюджеті на рівні 10 000 американських доларів у гривневому еквіваленті.

Президент України приділить увагу високому зібранню і прибуде на заключний концерт 22 серпня 2016 року – урочисте зібрання в Національній Опері (вул. Володимирська 50), «Україна – Світове Українство» за участю Президента та представників діаспори. Початок о 16:00.

Наразі в Українському Домі, українці світу за участю гостей з материкової України обговорюють питання та готують пропозиції до Влади з питань:
1.    Державного будівництва
2.    Гуманітарної політики
3.    Правничих
4.    Інформаційної політики
5.    Освіти і виховання
6.    Трудової міграції
7.    Економічної й інвестиційної політики
8.    Волонтерства й захисту українства на окупованих територіях
9.    Духовності й церковного життя закордонного українства.
10.  Молодіжної політики
11.  Загроз державі та нації.

Учасники та гості форуму засвідчували, що очікують від роботи практичних рішень (депутат ВР Іван Крулько), розвитку та єднання нації (владика УГКЦ Йосиф Милян), координацію можливостей держави та діаспорських організацій (голова Української всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний, президент Світового конгресу українців Євген Чолій, Генеральний секретар СКУ, Голова Проводу ОУН(Б) Стефан Романів, директор Союзу Українців у Великій Британії Зенко Ластовецький та інші).

Тим часом в американському штаті Міннесота губернатор Марк Дейтон оголосив 24 серпня Днем незалежності Української Держави. Відтепер його щорічно святкуватимуть на території регіону. Своє рішення губернатор Міннесоти мотивував тим, що українські громадяни принесли багато користі штату. Це, зокрема, стосується розвитку освіти, економіки та науки за участю американських українців. «Українські громадяни завжди підтримували чітку відданість демократичним ідеалам, навіть за часів важких випробувань, голоду, іноземних вторгнень вони продовжують свої зусилля, щоб стати шановним партнером західної спільноти демократичних країн», — зазначив Марк Дейтон.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%87%d0%b8-%d1%86%d1%96%d0%ba%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d1%8c-%d0%bd%d0%b0%d1%88%d1%83-%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d1%96%d1%88%d0%bd%d1%8e-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d1%83-vi-%d0%b9-%d0%b2%d1%81%d0%b5%d1%81/

Немає коментарів:

Дописати коментар