понеділок, 29 серпня 2016 р.

Угорщина має намір побудувати другий паркан на півдні країни для захисту від мігрантів



Нова перешкода повинна при необхідності «зупинити сотні тисяч людей», заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Угорщина планує встановити другий паркан на півдні країни для захисту від мігрантів. Про це заявив прем’єр-міністра країни Віктор Орбан.

За словами Орбана, нова перешкода мусить при необхідності «зупинити сотні тисяч людей». Глава угорського уряду не виключає, що такий «сплеск» можливий, якщо Туреччина вирішить пропустити біженців в ЄС.

Ще в минулому році Угорщина побудувала паркан на південних кордонах з Сербією і Хорватією, нову подібну споруду будуватимуть уздовж нього.

Гостра міграційна криза в Європі виникла у зв’язку з бойовими діями на Близькому Сході і в Африці. За інформацією президента Європейської ради Дональда Туска, протягом 2015 року в Європу прибуло близько 1,5 млн мігрантів.

За даними Міжнародної організації з міграції, кількість мігрантів, які приїхали в європейські країни в цьому році, вже перевищила 281 тис.

План по введенню обов’язкових квот на прийом 120 тис. біженців з Африки, Азії та Близького Сходу в ЄС був прийнятий главами МЗС Євросоюзу 22 вересня 2015 року. Проти плану виступили Румунія, Чехія, Словаччина та Угорщина, Фінляндія утрималася. Рішення було прийнято більшістю голосів.

У жовтні цього року Угорщина проведе референдум про обов’язкові квоти ЄС на прийом мігрантів.



Немає коментарів:

Дописати коментар