середа, 31 серпня 2016 р.

США перекидають військову техніку до Грузії для навчань Agile Spirit

Партію важкої військової техніки США було направлено до Грузії для участі в спільних військових навчаннях Agile Spirit під егідою НАТО, які пройдуть в цій південнокавказькій країні найближчим часом.

Уся техніка, яка перебувала на військовому полігоні в Ново Село, в Болгарії, була успішно завантажена на залізничний транспорт морськими піхотинцями США, пишуть «Новини Грузії».

Поїзд з танками «Хаммерами», семитонними військовими вантажівками, десантними машинами і артилерійськими гарматами вже відправлено в порт. Звідти по Чорному морю техніка буде доставлена до Грузії на поромі.

Операція по перекиданню покликана продемонструвати здатність НАТО швидко організувати, завантажити і доставити військову техніку до будь-якої країни Європи.

У Agile Spirit візьмуть участь представники ЗС Грузії, США, Болгарії, Румунії, Латвії, Туреччини та України.

Раніше Міністерство оборони Грузії повідомило, що навчання пройдуть на полігонах у Вазіані, недалеко від Тбілісі, та в Орполо.

Навчання Agile Spirit проводяться щорічно з 2011 року. Вони є одним з компонентів співпраці Грузії з США і НАТО, в рамках якої бійці ЗС Грузії проходять підготовку для участі в міжнародних миротворчих місіях.

До 2015 року Agile Spirit представляли собою грузино-американські навчання. Однак з минулого року, поряд з батальйоном ЗС Грузії і морськими піхотинцями США, в них також брали участь по 20 військовослужбовців з Болгарії, Румунії, Литви та Латвії.

http://www.fort-europe.org/?p=661

Немає коментарів:

Дописати коментар