четвер, 18 серпня 2016 р.

Двосторонні відносини між Україною і Росією зведено до нуля, — Клімкін

Кремлівські аналітики помилилися в оцінці наслідків кримського інциденту. Таку думку висловив глава МЗС України Павло Клімкін.

За його словами, Росія провокаціями в Криму сподівалася, що реакція світової спільноти не буде такою, як завжди, незважаючи на проведення літніх Олімпійських ігор в Бразилії і перебування великої кількості людей у відпустках.

«Тут Росія прорахувалася чітко. Туск, канцлер Німеччини, президент Франції, віце-президент Штатів, я розмовляв з Федерікою Могеріні кілька днів тому, і майже з усіма міністрами ЄС... Звичайно, це бажання ускладнити переговори в «Нормандському форматі», оскільки Росія розуміє, що її логіка зараз аж ніяк не пройде», — сказав П. Клімкін.

«Це логіка, за якою потрібно дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні, в тому числі і через «Нормандський формат», — уточнив глава МЗС. За його словами, з боку РФ спостерігається гра на час.
«Тяганина до виборів в Сполучених Штатах теж може бути однією з причин. І тому, на жаль, для Росії ось ця тактика, тактика провокацій, затягування часу, але одночасно тактика підняття ставок — це може бути сьогодні лінією», — сказав П. Клімкін. Українські дипломати продовжуватимуть роботу з іноземними партнерами, оскільки Росія вважає, що час грає проти нас, зазначив глава МЗС України.

«Але час грає і проти Росії, оскільки санкції і міжнародний тиск тривають. Час грає проти нас, вважає Росія, оскільки Донбас і російська агресія на Донбасі виснажують ресурси України. Тому для нас дуже важливо, що економічне зростання — ознаки економічного зростання і подальший шлях реформ, подальша динаміка чітко показали Росії, що тут вона теж прорахується», — резюмував П. Клімкін.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b4%d0%b2%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%bd%d1%96-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%bc%d1%96%d0%b6-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d0%be%d1%8e-%d1%96/

Немає коментарів:

Дописати коментар