пʼятниця, 26 серпня 2016 р.

Нардеп Ємець: Близько 70% правоохоронців, які провалилися на переатестації, повернулися через суди

Колишні міліціонери, які не пройшли переатестацію, знову повертаються на роботу завдяки своїм зв’язкам, заявив нардеп Леонід Ємець.

Загибель людини в Кривому Озері стане підставою для перевірок, в тому числі, в плані непереатестованних правоохоронців, які відновилися на роботі через суди, заявив народний депутат Леонід Ємець. Про це він сказав в ефірі «5 каналу».

За його словами, таких близько 70% з тих, хто не пройшов переатестацію.

«Розуміючи, що вони повністю провалили переатестаційні іспити, цинічно плюючи всім в очі, знаючи, що вони не мають права працювати поліцейськими, вони знову через суд, через свої зв’язки прийшли туди, щоб далі продовжувати робити те, що вони для себе вважають правоохоронної діяльністю», — заявив нардеп.

Журналіст Гнап в зв’язку з трагедією в Кривому Озері заявив, що «переатестація була, є і, судячи з усього, залишається фікцією».
Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе раніше обіцяла, що відомство буде подавати апеляції на рішення судів, які відновлюють непереатестованих співробітників МВС.

З листопада 2015 року в Україні проходить атестація співробітників Національної поліції. У МВС повідомляли, що тільки за підсумками переатестації в Києві було звільнено 80% керівників. Деканоїдзе в інтерв’ю заявляла, що всього звільнено чотирьох тисяч чоловік.

Також вона говорила, що «атестація — це тільки перша хвиля очищення. Головне так побудувати систему, щоб вона сама очищалася».

У червні активісти заявляли про провал атестації. Вони стверджували, що «представники МВС самі вибирають громадськість, яка буде їх перевіряти».

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%bf-%d1%94%d0%bc%d0%b5%d1%86%d1%8c-%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d1%8c%d0%ba%d0%be-70-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d0%be%d1%85%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d1%86%d1%96%d0%b2/

Немає коментарів:

Дописати коментар