понеділок, 22 серпня 2016 р.

Президент Філіппін пригрозив виходом країни з ООН

Пізніше міністр закордонних справ Філіппін заявив, що слова президента країни були «заявою, яка виражає глибоке розчарування і досаду».

Президент Філіппін Родріго Дутерте висловив протест ООН у відповідь на вимогу припинити серію вбивств, які почалася в ході оголошеної в країні запеклої боротьби з наркотиками. Дутерте також пригрозив виходом країни з ООН і можливим створенням нового союзу з Китаєм. Про це пише Reuters.

Два експерта з прав людини ООН раніше закликали Дутерте припинити масові вбивства, пов’язані з масштабною кампанією по боротьбі з наркотиками на Філіппінах. Біля 900 осіб було вбито в рамках кампанії з початку травня цього року, коли Дутерте вступив на посаду президента.

У відповідь на це Дутерте назвав дурним одного з експертів і запропонував порахувати, скільки невинних людей вбили наркотики. Потім президент обрушився на саму організацію.

«Не хотів би ображати вас, але, можливо, нам варто замислитися над тим, щоб відокремитися від ООН. Чому ми повинні слухати цього дурня?», — заявив Дутерте на конференції в своєму рідному місті Давао, маючи на увазі одного з експертів організації.

Крім того, президент Філіппін звинуватив ООН в неефективності та непотрібності, зазначивши, що вона не може припинити обстріли Сирії та Іраку. Дутерте додав, що готовий запросити Китай і африканські держави для створення іншого глобального союзу.

Пізніше міністр закордонних справ Філіппін Перфект Ясай заявив, що країна не збирається залишати ООН. Про це він сказав через день після слів президента Родріго Дутерте щодо виходу з організації.

«Ми віддані ООН, незважаючи на всі наші занепокоєння цією міжнародною організацією», — заявив Ясай на прес-конференції.

Він пояснив, що слова Дутерте були «заявою, яка виражає глибоке розчарування і досаду».

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d1%84%d1%96%d0%bb%d1%96%d0%bf%d0%bf%d1%96%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b8%d0%b2-%d0%b2%d0%b8%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%be/

Немає коментарів:

Дописати коментар