субота, 27 серпня 2016 р.

Радник Порошенко розповів про сценарій «гібридної війни» проти РФ



Росія випустила джина «гібридної війни» з пляшки, тим самим побічно погодившись, що нові норми і принципи «геополітичного свавілля» поширюються і на неї.

Про це в своєму матеріалі для «Дзеркала тижня» пише радник Президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

«...Росія і сама стає дуже вразливою для інструментів і механізмів, методів і методологій «гібридної війни» — в разі якщо вони будуть використані проти неї. Граючи в «гібридні війни» на західному напрямку, що сприймається найбільш гостро, Росія стає все більш вразливою на інших стратегічних напрямках. «За дужками», зокрема, поки що залишається перспектива застосування методів «гібридних воєн» проти самої Росії — особливо в тих регіонах, які Москва і так послаблює у військовому і забуває в адміністративному відношенні», — пише Горбулін.

Це, зазначає автор матеріалу, перш за все Далекосхідний регіон, в якому вже в найближчі роки може початися китайська експансія.

«...Надання Москвою Китаю практично повного доступу до цілих районів — це вільне або мимовільне створення своїми руками хорошого плацдарму, на якому Пекін може без особливих складнощів і труднощів задіяти сценарії та стратегії «гібридної війни» вже проти самої Росії. Благо, що відповідних наймасштабніших ресурсів (перш за все надлишку населення) самому Китаю не позичати...», — підкреслює Горбулін.

Немає коментарів:

Дописати коментар