вівторок, 30 серпня 2016 р.

Франція вимагає припинення переговорів ЄС з США про вільну торгівлю



Франція слідом за Німеччиною виступила за припинення переговорів між Євросоюзом і США про вільну торгівлю, заявив у вівторок держсекретар по зовнішній торгівлі при МЗС Франції Матіас Текле.

«Франція вимагає припинення переговорів по TAFTA (Трансатлантична зона вільної торгівлі – Глобал Аналітик) і TTIP (Трансатлантичне партнерство в галузі торгівлі та інвестицій — Глобал Аналітик)», — написав держсекретар в своєму «Твіттері».

Напередодні віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив про провал переговорів про зону вільної торгівлі між ЄС і США.

Переговори про трансатлантичне партнерство в галузі торгівлі та інвестицій націлені на створення найбільшого в історії людства простору вільної торгівлі, яке включило б у себе два головні економічні центри планети: США і ЄС.

Переговори йдуть важко через суттєву різницю в соціально-економічних моделях і ділових традиціях Америки і Європи. Проти них в ЄС виступають впливові групи, які вважають, що створення TTIP зруйнує «європейську соціальну модель» розвитку і негативно відіб’ється на трудових правах громадян. Критики угоди вважають також, що воно послабить контроль над захистом навколишнього середовища.

У той же час сторонам вдалося, обговорюючи конкретно один за іншим спірні пункти, зняти багато розбіжностей.

Брюссель і Вашингтон хочуть завершити переговори і підписати угоду до кінця мандата адміністрації Барака Обами. В іншому випадку, як вважають багато спостерігачів в Брюсселі, угода відкладеться на невизначений термін.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%84%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%86%d1%96%d1%8f-%d0%b2%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d1%94-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bf%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be/

Немає коментарів:

Дописати коментар