вівторок, 30 серпня 2016 р.

Литва відреагувала на заяви Словаччини про безглуздість антиросійських санкцій

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс прокоментував заяву прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо про безглуздість антиросійських санкцій.

За словами Лінкявічуса, санкції ЄС проти Росії, введені у зв’язку з конфліктом в Україні, повинні зберігатися поки ситуація на місцях не покращиться.

«Моєю негайною реакцією на подібні коментарі про те, що ми не добилися абсолютно нічого, є думка про те, що слід додати більше санкцій», — заявив Лінкявічюс.

За його словами, пропозиції щодо припинення санкцій є передчасними, оскільки ситуація  на Донбасі не заспокоїлася, доступ до зони конфлікту для спостерігачів залишається обмеженим, а Росія продовжує свою агресію.

«Ми знаємо, що військова техніка і військовослужбовці Російської Федерації досі є на території України, не кажучи вже про ситуацію на її кордоні», — зазначив дипломат.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Словаччини Фіцо під час зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним заявив, що санкції проти Росії безглузді і шкодять Європейському Союзу.

1 липня Рада ЄС продовжила економічні санкції щодо Росії ще на півроку, до 31 січня 2017 року.
Відносини між Росією і ЄС значно погіршилися після російської агресії проти України — анексії Криму та вторгнення в східні області країни. ЄС наприкінці 2015-го продовжив раніше введені антиросійські санкції ще на півроку, а США в грудні того ж року підсилили санкційний тиск на Кремль, ввівши додаткові обмеження проти російських компаній, які працюють в окупованому Криму.

http://www.fort-europe.org/?p=657

Немає коментарів:

Дописати коментар