понеділок, 22 серпня 2016 р.

У НАБУ відзвітували про викриття всіх злочинних схем Онищенко

Національне антикорупційне бюро активно розслідує справу нардепа-втікача і газового олігарха Олександра Онищенка. На сьогоднішній день незаконні схеми торгівлі газом, на яких наживався Онищенко, вже не працюють.
Про це заявив глава НАБУ Артем Ситник в інтерв’ю.

За словами Ситника, «справа розкривається божевільними темпами, 20 підозрюваних вже є».

«Справа складна, але схема вся розкрита. Справа ще допрацьовується. Зараз йде передача матеріалів в Інтерпол, і в подальшому подивимося на реакцію наших британських колег. Я сподіваюся, що Велика Британія, яка зробила важливий внесок у створення НАБУ, все-таки прийме рішення щодо екстрадиції (Онищенка – Глобал Аналітик). Я не виключаю, що він може покинути Британію і перебувати на іншій території Це все питання міжнародного розшуку», — сказав він.

«Паралельно ми документуємо, закріплюємо доказами діяльність членів злочинної організації і намагатимемося якомога швидше цю справу направити до суду Матеріали за епізодами щодо осіб, які погодилися на співпрацю зі слідством, і які забезпечували підроблені аукціонні свідоцтва, вже направлено до суду», — додав Ситник.
Як підкреслив глава НАБУ, схеми махінацій за участю державних підприємств, коли газ продавався за заниженою ціною — викрито та вже не працюють.

Ситник також додав, що у справі Онищенка заарештовано багато банківських рахунків, рухомого і нерухомого майна. Однак конфіскувати ці кошти на користь держави можна буде лише після відповідного рішення суду.

Як повідомляли ЗМІ, Олександр Онищенко підозрюється в махінаціях з газом держкомпанії «Укргазвидобування».

Верховна Рада зняла недоторканність з нардепа Онищенко і дозволила його заарештувати, проте сам олігарх встиг покинути Україну і заявив про свій намір отримати політичний притулок у Великій Британії.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%83-%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d1%83-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%b7%d0%b2%d1%96%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d1%82%d1%8f-%d0%b2%d1%81%d1%96%d1%85/



Немає коментарів:

Дописати коментар