четвер, 25 серпня 2016 р.

Порошенко і Дуда закликають посилити тиск на Росію

Президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва на запрошення Президента України Петра Порошенка, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України.

Петро Порошенко та Анджей Дуда закликають міжнародну спільноту посилити тиск на Росію задля відновлення територіальної цілісності України та міжнародного правопорядку. Про де йдеться у спільній декларації, яку український та польський лідери підписали 24 серпня.

«Підтверджуємо, що Україна визнає важливою роль і значення Польщі у пошуках стійкого рішення проблеми стабільності та миру у регіоні. Польська сторона вважає, що незалежність України має принципове значення для безпеки і незалежності Польщі. Закликаємо міжнародну спільноту посилити зусилля, у тому числі шляхом політики санкцій щодо агресора, з метою відновлення порушеного міжнародного правопорядку та припинення агресії проти України», — мовиться у декларації.

Сторони також наголосили на ключовій ролі НАТО у забезпеченні безпеки Європі і світі.
«Підтверджуємо підтримку політиці «відкритих дверей» НАТО та визнаємо право і перспективу України набути у майбутньому повноправне членство в НАТО відповідно до волі українського народу», — наголошується у декларації.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися у 2014 році, після російської анексії Криму.
Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Польща буде всіляко сприяти впровадженню реформ в Україні. Про це президент Республіки Польща Анджей Дуда сказав під час зустрічі з керівниками дипломатичних установ за участю Президента України Петра Порошенка.
«Варшава буде всіляко сприяти реформам у Києві. Ми будемо радити, допомагати і підтримувати», — сказав А. Дуда.

Також він зазначив, що Україна та Польща має допомагати один одному, спираючись на спільну історію та сусідство.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d1%96-%d0%b4%d1%83%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%8e%d1%82%d1%8c-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8/

Немає коментарів:

Дописати коментар