понеділок, 29 серпня 2016 р.

Науковці в черговий раз довели наукову необґрунтованість гендерної теорії

Новий спеціальний звіт «Сексуальність і гендер», опублікований часописом «The New Atlantis», розглядає близько 200 рецензованих наукових досліджень стосовно сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності та стверджує, що ключові твердження, прихильників «прав» ЛГБТ та гендерної теорії, в тому числі переконання, що гомосексуалістами народжуються, наукою не підтверджуються, повідомляє «National Catholic Register».

У звіті заперечується теорія, що статева ідентичність, яка не відповідає фізіологічній статі, є вродженою. Тобто не існує ані жінки, полоненої в чоловічому тілі, ані чоловіка, полоненого у жіночому тілі.  У звіті також заперечується потреба хірургічного чи гормонального втручання в організм дітей, які ідентифікують себе як трассексуалів на тій підставі, що згідно з дослідженнями науковців, діти переростають ідентичності, які конфліктують з їхньою біологічною статтю.

У передмові до звіту д-р Маєр представляє «Сексуальність і гендер» як наукову роботу, а не політичний маніфест.

Д-р. Маєр підкреслює свою зростаючу стурбованість, тим що гендерна ідеологія чинить вплив і на серйозних академічних дослідників, а також у наукових колах створюється атмосфера, яка піддає остракізму дослідників, які наважуються не погоджуватись із гендерною теорією.

Автори звіту застерігають від сучасної наївної віри у те, що визнання себе геєм позбавляє психічного дискомфорту. Навпаки, стверджується у звіті, що саме між членами ЛГБТ-спільноти неймовірно високий рівень проблем з психічним здоров’ям і надзвичайно високий рівень сексуального насильства.

Так для прикладу, 41% трансгендерів зробили спробу самогубства, в той час, як цей показник серед решти населення США становить усього 4,6%. Деякі автори висунули теорію соціального стресу, тобто погане психічне здоров’я транссексуалів вважається наслідком дискримінації, з якою вони стикаються у суспільстві. Автори звіту вважають, що це не зовсім так, адже на сьогодні трансгендери доволі добре захищені в США від дискримінації.

У доповіді заперечується наукова обґрунтованість академічної гендерної теорії. «Розвиток феміністської теорії у другій половині ХХ століття зміцнив переконання, що гендер – це суспільна конструкція», — зауважують автори.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bd%d0%b0%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2%d1%86%d1%96-%d0%b2-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b9-%d1%80%d0%b0%d0%b7-%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2/

Немає коментарів:

Дописати коментар