вівторок, 16 серпня 2016 р.

Лідер Автомайдану анонсував мітинг під ГПУ на підтримку працівників НАБУ

Керівник Автомайдану Олексій Гриценко закликав усіх зібратися завтра 17 серпня о 10:00 біля ГПУ. Причиною цього є боротьба чиновників з Антикорупційним бюро.

Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі.

Олексій Гриценко прокоментував недавні конфлікти Генпрокуратури з НАБУ. За його словами, Юрій Луценко повинен знати, що він або працює, або звільняє посаду.

«Свідомі громадяни повинні зрозуміти, що відстояти в цій ситуації НАБУ — є основним завданням, тому що йде нещадна боротьба чиновників за збереження своїх незаконно отримуваних статків і схем проти органу, який почав це все викривати. Нагадаю, що нещодавно викрали двох співробітників НАБУ і до них були застосовані тортури... Це було зроблено кишеньковими прокурорами Кононенка-Грановського», — зазначив Гриценко.

Нагадаємо, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов зазначив, що конфлікт між Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) і Генеральною прокуратурою України (ГПУ) — це конфлікт між старою політичною системою і новою громадянською.

Між відомствами триває затяжний конфлікт, який загострився 12 серпня, коли сталося пряме зіткнення.

Напруженість між НАБУ і ГПУ виникла після того, як Генпрокуратура встановила факт прослуховування з боку Антикорупційного бюро. Підопічні Юрія Луценка виявили пункт в одній з квартир, звідки велося спостереження. Співробітники прокуратури знайшли на місці спеціальне обладнання і задокументували цей факт.

Коли спецназ НАБУ спробував відбити спецтехніку, виникла бійка.

Пізніше, директор Бюро Артем Ситник заявив про те, що його співробітників викрали і допитали представники ГПУ. За даним фактом Бюро відкрило кримінальні справи.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bb%d1%96%d0%b4%d0%b5%d1%80-%d0%b0%d0%b2%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%83-%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%b2-%d0%bc%d1%96%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%bf/

Немає коментарів:

Дописати коментар