четвер, 18 серпня 2016 р.

У розслідуванні корупції часів Януковича нема прогресу

Міжнародна неурядова організація Transparency Іnternational і антикорупційна група «Реанімаційного пакету реформ» заявили про брак прогресу в розслідуванні злочинів колишнього президента Віктора Януковича і його оточення. Про це йдеться в заяві Transparency, оприлюдненій у середу.

У заяві зазначено, що хоча Генпрокуратура ще в березні 2014 року відкрила перші кримінальні провадження проти Януковича та деяких його соратників, вони до цього часу не надійшли до суду з обвинувальними актами.
Активи колишніх посадовців, заарештовані в країнах ЄС, не можуть перебувати під арештом без вироку нескінченно довго, наголосили в організації.

«Існує висока вірогідність їх втрати», — кажуть у Transparency.

Організація закликала генпрокурора Юрія Луценка проінформувати, чому кримінальні провадження досі не направлено до суду для розгляду по суті та «озвучити чіткі часові орієнтири, коли це буде зроблено».
Тим часом екс-президент Віктор Янукович висловив бажання провести очну ставку з першими особами держави.
Повідомляється, що на таких умовах наполягають адвокати Януковича і він сам. При цьому, Україну Янукович відвідувати не збирається, а допит вимагає провести в форматі відеоконференції.

Серед осіб, з якими Янукович хоче влаштувати в один і той же час очну ставку — Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Андрій Парубій і навіть Віталій Кличко. І це не повний список політиків, участі яких у відеодопиті вимагає Янукович. Решту імен адвокати поки що відмовилися розкрити.

Клопотання про проведення такого допиту вищих посадових осіб України надійшло від Януковича 16 квітня після звернення Мін’юсту України з вимогою його допиту.

Експерти відзначають, що така вимога Януковича практично нездійсненна на практиці, тому що зібрати в один і той же час таку кількість політиків і чиновників дуже складно.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%83-%d1%80%d0%be%d0%b7%d1%81%d0%bb%d1%96%d0%b4%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%96-%d0%ba%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bf%d1%86%d1%96%d1%97-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%96%d0%b2-%d1%8f%d0%bd%d1%83%d0%ba%d0%be/

Немає коментарів:

Дописати коментар