вівторок, 16 серпня 2016 р.

Іноземні компанії відмовилися будувати «Північний потік-2»

Поступово зростає кількість труднощів, з якими стикається масштабний проект «Газпрому» «Північний потік-2». Партнери росіян по будівництву виявилися не готовими вступати в суперечку з Варшавою.

Представники Польщі заблокували створення спільного підприємства російською компанією «Газпром» з потенційними партнерами з європейських країн зі створення трансбалтійського газопроводу «Північний потік-2». Партнери російської компанії відмовилися від подальшої дискусії з Варшавою через ризик для власного бізнесу в Польщі.

Таким чином російський «Газпром» і його європейські партнери відкликали заяву про створення спільного підприємства. Про це йдеться їх спільній заяві, передає Deutsche Welle.

У числі європейських партнерів «Газпрому» французька Engi, австрійська OMV, нідерландська Shell, німецька Wintershall і Uniper.

У заяві наголошується, що компанії не відмовляються від планів з будівництва газопроводу. «Усі заявники переконані, що проект життєво важливий для європейської енергетичної системи, кожен з них буде індивідуально шукати шлях зробити свій внесок з проект» — відзначають партнери.
Польща в кінці липня висловила заперечення проти створення «Газпромом» і його європейськими партнерами спільного підприємства з будівництва газопроводу «Північний потік-2», остаточне рішення все ще не прийнято.

Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу в обхід України загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. «Газпрому» буде належати 50% в проекті, європейським компаніям OMV, BASF, Engi, Shell, Uniper (виділена з E.On) — по 10%. Новий трубопровід планується побудувати поруч з «Північним потоком».

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%96%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%bd%d1%96-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d1%96%d1%97-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%bc%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%8f-%d0%b1%d1%83%d0%b4%d1%83%d0%b2/

Немає коментарів:

Дописати коментар