середа, 31 серпня 2016 р.

Дипломат пояснив, чому Захід не бачить військ РФ на Донбасі



Франція, Німеччина і США не готові визнати факт наявності російських військ на Донбасі і сподіваються на можливе повернення до довоєнного порядку речей.

Про це заявив посол України у Франції Олег Шамшур.

За його словами, у Заходу є реальна оцінка ситуації на робочому рівні, проте вона не є публічною.

«Тому що публічне визнання присутності російських військ вимагає зовсім іншого рівня політичних рішень, до чого ані Франція, ані Німеччина, ані США не готові», — пояснив дипломат.

Шамшур зазначив, що у Франції допускають загострення ситуації на Донбасі, в тому числі у військовій сфері.

«За моїми даними і за моїми оцінками, вони повністю володіють реальною інформацією. Це стосується європейських країн. Не кажучи вже про США, які говорять: «Зверху нам все видно», — заявив він.

Посол допускає, що Захід не готовий до принципово нових рішень по відношенню до РФ з огляду на неправильну оцінку гостроти і серйозності викликів.

«Усе-таки є розрахунок на можливе повернення до якогось статус-кво, ante bellum (з лат. «до війни». – Глобал Аналітик), або повернення до business as usual (англійська ідіома; замовчування проблем. – Глобал Аналітик), що, на мій погляд, абсолютно неможливо хоча б тому, що цього не хоче Владімір Путін. На все це накладаються розрахунки на співпрацю з Росією в Сирії в подоланні терористичних загроз і врегулюванні міграційної проблеми», — пояснив Шамшур.

На думку дипломата, загальна позиція Заходу є прикладом сприймання бажаного за дійсне і небажання приймати правду.

«На мій погляд, це також абсолютно хибні та ілюзорні розрахунки, бо вони базуються на тому, чого хотілося б, а не на тому, як себе реально поводить Росія, як вона реалізує свої цілі у кожному з цих напрямків, незважаючи на інтереси Заходу», — зазначив він.

Немає коментарів:

Дописати коментар