вівторок, 30 серпня 2016 р.

Політик: Москва може спробувати сфальсифікувати вибори в США

Лідер демократів в Сенаті США Гері Рід вважає, що хакери можуть змінити результати голосування в деяких штатах і підірвати довіру до виборчої системи США.

Лідер демократів в Сенаті США Гері Рід припустив, що Росія може сфальсифікувати результати виборів президента США. Рід написав відповідного листа директору Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймсу Комі, яке в понеділок, 29 серпня, опублікувала інтернет-версія газети The New York Times (NYT).

Рід, зокрема, вказує, що втручання російського уряду в передвиборну кампанію в США «більш масштабне, ніж відомо всім, і може включати намір сфальсифікувати офіційні результати голосування». «Очевидність прямого зв’язку російського уряду з передвиборчою кампанією Дональда Трампа продовжує зростати», — вказує сенатор, нагадавши, що колишній перший заступник директора ЦРУ Майкл Морелл назвав республіканського політика «мимовільним агентом» Росії і Кремля.

Видання також нагадує, що 18 серпня ФБР попередило американські виборчі комісії про те, що в двох штатах були спроби злому баз даних виборців. В одному випадку зловмисникам вдалося завантажити інформацію, в іншому — тільки пробити захист. За даними Yahoo News, мова йде про штати Арізона і Іллінойс. При цьому, вказує NYT, залишається неясним, чи хочуть хакери вплинути на підсумки виборів, або персональна інформація про виборців знадобилася їм для інших цілей.

У своєму листі главі ФБР Рід не роз’яснює, яким чином хакери здатні маніпулювати ходом голосування в США. У той же час він заявив NYT, що Росія може зосередити свої зусилля на «менше, ніж шести», штатах, які не визначилися, змінити результати голосування і підірвати довіру до виборчої системи. Сенатор висловив надію, що правоохоронці ретельно розслідують цю інформацію, і результати даного розслідування будуть публічними.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%96%d1%82%d0%b8%d0%ba-%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b2%d0%b0-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d1%81%d1%84%d0%b0%d0%bb%d1%8c/

Немає коментарів:

Дописати коментар