середа, 24 серпня 2016 р.

Погоджено документ про розведення військ на Донбасі

Проект документа підготовлений і узгоджений в рамках «Нормандського формату».

У рамках «Нормандського формату» підготовлено проект документа про розведення військ уздовж лінії розмежування на Донбасі. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Німеччині Андрій Мельник в ефірі «Громадського».

«Днями був узгоджено цей проект. І зараз мова йде про те, щоб під час телефонної розмови з Путіним, яка відбудеться найближчим часом, цей документ якось матеріалізувати», — розповів він.

За словами посла в Німеччині, головними питаннями залишаються проблема безпеки і проведення виборів на Донбасі.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Олег Шамшур повідомив, що зараз у влади Франції є розуміння, що такі вибори можуть відбутися лише за певних умов.

«Але, на жаль, є гіпертрофоване бажання провести вибори, і обов’язково в цьому році», — сказав він.

На думку посла, це продиктовано особливостями внутрішньої політики Франції.

Раніше представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу Євген Марчук заявив про готовність «Рамкової рішення» про відвід сил від лінії розмежування на 1 км з кожного боку.

Тим часом, за даними української розвідки, угруповання російських військ на території невизнаної республіки ПМР не має потужного військового контингенту. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«Там приблизно 1200 військовослужбовців, які, в основному, займаються охороною складів боєприпасів колишньої 14-ї армії та забезпечують, скажімо так, миротворчу операцію на території Придністров’я. Тут загроза полягає в тому, що з території Придністров’я спеціальними службами може бути дестабілізована ситуація як в Одеській області, так і в цілому на півдні України для того, щоб викликати дестабілізацію ситуації і потім вже використовувати її у власних цілях, включаючи можливість (а ніхто цю можливість не виключає) проведення так званих миротворчих операцій для того, щоб відстояти інтереси, права, захистити російськомовне населення», — заявив Скібіцький.

Він також зазначив, що удар з Придністров’я може бути завдано в разі значного посилення угруповання російських військ. Самопроголошена республіка грає лише допоміжну роль для дестабілізації України.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bf%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d0%b2%d1%96/

Немає коментарів:

Дописати коментар