субота, 27 серпня 2016 р.

Spiegel: Меркель відстрочила рішення щодо своєї кандидатури на пост канцлера ФРН



Ангела Меркель визначиться щодо своєї кандидатури на пост канцлера ФРН лише на початку 2017 року. Її рішення буде залежати від згоди ХСС знову надати підтримку Меркель, повідомляє тижневик Der Spiegel.

Глава уряду Німеччини і голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Ангела Меркель відклала до початку 2017 року вирішення питання, чи слід їй знову претендувати на посаду канцлера ФРН, повідомив в суботу, 27 серпня, тижневик Der Spiegel. Відстрочка пов’язана з тим, що партнер ХДС — Християнсько-соціальний союз (ХСС), перш за все його голова Хорст Зеехофер визначиться з тим, чи буде ХСС знову підтримувати кандидатуру Меркель, лише до весни наступного року.

В оточенні Меркель побоюються, що її політичні позиції можуть бути підірвані, якщо вона оголосить про намір знову боротися за пост федерального канцлера без підтримки Зеехофера, відзначає видання. Спочатку Ангела Меркель планувала публічно оголосити про свої плани ще на початку 2016 року, але відклала рішення до осені через міграційну кризу і конфлікт з ХСС. Тепер рішення знову відкладено до початку 2017 року.

Ангела Меркель очолює уряд ФРН з 2005 року — довше, ніж будь-хто з глав урядів інших країн Європи. Якщо вона залишиться на посту канцлера і після виборів 2017 року, то може повторити рекорд, встановлений Гельмутом Колем, який був канцлером ФРН протягом 16 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар