понеділок, 29 серпня 2016 р.

Бунт на Одещині: вбивство маленької дівчинки стало причиною циганських погромів



У селі Лощинівка Ізмаїльського району, де минулої ночі сталося жорстоке вбивство 9-річної дівчинки, ближче до вечора сталося народне повстання місцевих жителів проти циган.
Обурення людей викликано тим, що підозрюваним у скоєнні цього звірячого злочину виявився ром (циган).

Люди відзначають, що цигани в їхньому селі з’явилися близько трьох років тому. За цей час вони регулярно займалися грабежами, розповсюдженням наркотиків, вимаганням, залякуванням місцевого населення, побиттям, а тепер ось, дійшло до вбивства дитини, що і стало для місцевих жителів останньою краплею.

Як розповіли жителі села, незважаючи на численні звернення в правоохоронні органи, поліція на свавілля з боку ромів реагувала дуже мляво, що в свою чергу додавало їм почуття безкарності.

У зв’язку з цим люди рішуче налаштувалися вигнати ромів з усього села. Близько 17:00 численна юрба, яка з часом досягла приблизно двохсот осіб, зібралася біля сільради, звідки попрямувала до циганських домівок.

Протягом декількох годин в селі тривали погроми будинків, в яких проживали цигани. Станом на 20:50 в результаті народного гніву було розгромлено близько 6-7 будинків, в яких проживало приблизно 12 циганських сімей. Самі роми спішно покинули свої житла ще до приходу народних месників. У результаті, люди побили вікна, майно, меблі, поламали паркани, а деякі будинки спробували підпалити.

На місці події були присутні близько 10-15 співробітників поліції, але нічого зробити проти розлюченого натовпу вони не могли. Варто відзначити, що люди досить войовничо були налаштовані до правоохоронців і звинувачували їх в тому, що вони приїхали захищати ромів. Деякі молоді люди навіть вдавалися до спроби розбити автомобіль поліції, але більш старші місцеві жителі швидко їх заспокоїли.

Примітною є реакція на ситуацію з боку місцевих і районних властей. Голова сільської ради вийшов до людей тільки через дві години, але заспокоїти їх він не зміг. Районне керівництво в Лощинівку не приїжджало. Хоч якось вгамувати натовп і переконати людей розійтися по домівках, щоб провести завтра сход села і обговорити ситуацію, що виникла в спокійній обстановці, вдалося заступнику начальника кримінальної поліції ГУ НП Одеської області, який був прикомандирований до Ізмаїла в зв’язку з убивством дитини та голові Кілійського райради Павлу Бойченку, який випадково опинився на місці події.
Уже після того, як люди розійшлися, на в’їзді в село була виявлена ​​група правоохоронців з автоматами.

Відзначимо, що за словами місцевих жителів, затриманий за підозрою у вбивстві ром був знайомим вітчима дівчинки. Того вечора вони разом розпивали спиртні напої в барі, де працює мама загиблої. Коли жінка повернулася додому, вона застала п’яного чоловіка сплячим, а дочки на її місці не було. Дівчинку кинулися шукати. Знайшлася вона тільки близько 7:40 ранку — труп дитини з ознаками насильницької смерті виявив чоловік, який пас худобу неподалік від нещасливого покинутого будинку.

Незважаючи на те, що поліція офіційно не повідомляє було зґвалтування, джерела в Ізмаїльському ОП і місцеві жителі кажуть, що зґвалтування було, причому в досить збоченій формі.

Немає коментарів:

Дописати коментар