вівторок, 30 серпня 2016 р.

ГУР розповіло про розгортання російських військ на південно-західному стратегічному напрямку

Українська розвідка відзначає продовження оперативного розгортання Збройних сил Російської Федерації на південно-західному стратегічному напрямку.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці у Facebook. За даними розвідки, розгортання військ продовжується, в тому числі за рахунок нарощування наземного компонента на полігоні Чорноморського флоту «Опук» (Крим), 243-му загальновійськовому полігоні (Молькіно, Краснодарський край), 244-му загальновійськовому полігоні «Прудбой» (Волгоградська обл.), військовому полігоні «Серноводський» (Ставропольський край) та перебазування авіації на аеродроми Південного військового округу: Кіровське (Крим), Анапа, Таганрог, Армавір, Кущевська, Єйськ, Мариновка, Приморсько-Ахтарськ. «Підрозділи з’єднань і частин, які завершили висування до полігонів Південного військового округу ЗС РФ, у т.ч. окупованого Криму, приступили до етапу злагодження, організації взаємодії, бойового та матеріально-технічного забезпечення у складі міжвидових угруповань військ на визначених для навчання окремих операційних напрямках», — йдеться у повідомленні.

Тим часом російські окупанти залякують мирних жителів Донецька артилерійськими обстрілами з боку ЗСУ з провокаційними цілями. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України на сторінці в Facebook.

За даними розвідки, 11-й окремий мотострілецького полк (Макіївка) і 3-та окрема мотострілецька бригада (Горлівка) 1-й АК ЗС РФ навмисне здійснюють провокаційні обстріли з передових позицій у власний тил по житлових кварталах мирних жителів з метою подальшого звинувачення сил АТО.

У розвідці відзначають, що 28-29 серпня умисні провокаційні обстріли житлових кварталів проводилися в напрямку Трудовська (західна околиця Донецьк) та Ясинуватої.

«Особливий цинізм російських окупантів полягає в тому, що на минулому тижні так звана «влада Донецька» залякувала жителів Трудовська артилерійськими обстрілами і примушувала покинути свої будинки. Залишені власниками приміщення були розграбовані російськими військовими мародерами, а навмисні обстріли дозволяють російським окупантам залишитися безкарними», — йдеться в повідомленні.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b3%d1%83%d1%80-%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%bf%d0%be%d0%b2%d1%96%d0%bb%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b3%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d1%80%d0%be%d1%81%d1%96%d0%b9%d1%81/

Немає коментарів:

Дописати коментар