пʼятниця, 19 серпня 2016 р.

ІД взяла відповідальність за напад на поліцейських в Підмосков’ї

Угруповання Ісламська Держава взяло відповідальність за напад на пост ДПС в Підмосков’ї, повідомляє група спостерігачів SITE Intelligence Team.

Як говориться в повідомленні спостерігачів, угрупування заявило, що вихідці з Чечні, які напали на поліцейських з сокирою і спробували відібрати у них зброю, були «воїнами Ісламської Держави». Повідомлення про це з’явилося на стрічці асоційованого з ІД «новинного агентства» Amaq.

17 серпня на пост ДПС в Підмосков’ї напали двоє людей. Один з них був озброєний сокирою, якою вдарив поліцейського. Поліція у відповідь відкрила вогонь. Нападники були вбиті, а ще один поліцейський — поранений вогнем своїх товаришів. Спільників у нападників не було.

У четвер представник Слідчого комітету Ольга Врадій перерахувала основні версії слідства. Ними виявилися напад з метою заволодіння вогнепальною зброєю і побутовий конфлікт. Під останнім слідство розуміє злочин, вчинений з помсти.

Спочатку в МВС стверджували, що нападники були вихідцями з Середньої Азії, однак у четвер джерело Інтерфаксу заявило, що вони були з Чечні.

«Двоє чоловіків, які вчинили напад на пост ДПС, є уродженцями Чечні. За словами їхніх родичів стало відомо, що вони покинули республіку 15 серпня, сказавши, що їдуть шукати роботу», — сказав співрозмовник агентства.
Це не перший випадок, коли угруповання бере відповідальність за напад на території Росії, проте всі попередні випадки відбувалися на Кавказі.

Наприкінці минулого року недалеко від Дербента була обстріляна група туристів. У травні цього року в тому ж Дербенті двоє поліцейських загинули і близько 15 були поранені в перестрілці з чотирма бойовиками, які забарикадувалися в одній з квартир. Відповідальність за обидва інциденти взяла на себе ІД.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%96%d0%b4-%d0%b2%d0%b7%d1%8f%d0%bb%d0%b0-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%bf%d0%be%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d1%96%d1%81%d1%82%d1%8c-%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4-%d0%bd%d0%b0/

Немає коментарів:

Дописати коментар