субота, 20 серпня 2016 р.

Експерт пояснив, чому МВФ призупинив співпрацю з Україною

Олігархічний режим уникає імплементації саме структурних реформ.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) призупинив співпрацю з Україною в зв’язку з відсутністю структурних реформ. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера в Україні Олег Устенко. На думку Устенка, Україна не бажає імплементації саме структурних реформ.

«Ось чому співпраця з серйозними інституціями тимчасово призупинена. З цієї причини існує питання, чи бореться Україна з корупцією, і чому так важливо зараз запровадження електронного декларування», — пояснив експерт. Крім того, за кордоном викликає побоювання і конфлікт між Національним агентством по боротьбі з корупцією України та Генеральною прокуратурою України. «Для зарубіжних партнерів це виглядає як боротьба між старою і новою Україною. Тому, я вважаю, тимчасове припинення співпраці з МВФ викликане відсутністю швидкісних структурних реформ», — підсумував експерт.

Нагадаємо, за словами міністра фінансів Олександра Данилюка, запуск електронного декларування доходів чиновників без атестата по захисту інформації може вплинути на рішення про виділення кредитного траншу МВФ.
Тим часом на думку економіста Олександра Охріменка, Міжнародний валютний фонд (МВФ) не дасть Україні грошей в цьому році, і електронне декларування тут ні при чому.

За його словами, в тексті Меморандуму з МВФ немає умов, пов’язаних з електронним декларуванням. Як пояснив економіст, документ містить «загальні фрази», які зобов’язують український уряд реформувати систему держуправління.

У той же час, за словами Охріменка, питання про виділення Україні чергового траншу не буде розглядатися Радою директорів Фонду до виборів президента США, призначених на 8 листопада, і всі заяви українських чиновників про майбутній транш є спробами приховати провал своєї роботи.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що відстрочка запуску системи електронного декларування доходів чиновників впливає на відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом і кредитні гарантії від США.

А колишній посол США в Україні Джеффрі Пайетт вважає, що Україна зараз не потребує траншу МВФ, оскільки має стабільний курс валюти і достатні золотовалютні резерви.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%82-%d0%bf%d0%be%d1%8f%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%b2-%d1%87%d0%be%d0%bc%d1%83-%d0%bc%d0%b2%d1%84-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d1%83%d0%bf%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d0%b2-%d1%81/

Немає коментарів:

Дописати коментар