середа, 31 серпня 2016 р.

Бунт на Одещині наростає: проти циган збирають загони самооборони



Цивільний корпус «Азова» оголошує термінову мобілізацію одеситів «для забезпечення безпеки жителів с. Лощинівка».

Про це азовці повідомляють в соцмережах, викладаючи свою версію подій. За їхніми даними, «влада лише створює видимість того, що конфлікт між циганської громадою і місцевими жителями Лощинівки вичерпаний».

На даний момент в Лощинівка, де недавно місцеві жителі повстали проти циганського криміналітету, знаходяться активісти Громадянського Корпусу, які повідомляють про наступну ситуацію.

«ЗМІ посилено замовчують про напружену ситуацію в селі, офіційна версія — «конфлікт вичерпаний, винні покарані» не відповідає дійсності; циганський криміналітет при підтримці своїх «колег» з інших областей планує повернутися в село і, ймовірно силою, забрати особисті речі. Очікується приїзд в населений пункт відомого сепаратиста Антона Кіссе, який планує розхитати ситуацію на користь антиукраїнських елементів; спецслужбами і службами МВС на даний момент «глушиться» мобільний зв’язок в районі».

Нагадаємо, минулої неділі в с. Лощинівка, що в Одеській області, відбулося народне віче, на яке зібралося все населення села. Громада постановила виселити циган, відзначаючи численні факти злочинів з боку даної етнічної угруповання.

«До жорсткого вбивства з попереднім зґвалтуванням громада ромів у селі «прославилася» грабежами, залякуванням, фізичним насильством, шантажем і наркоторгівлею. Рішення громади села гаряче підтримали жителі сусідніх сіл Ізмаїльського району Одеської області. Втім, незважаючи на винесення відповідного рішення сільською радою, голова Ізмаїльської райдержадміністрації заявила, що «рішення фактично не має правових наслідків, а значить — не легітимно». Втім, представники циганської національності самі погодилися покинути населений пункт. Але на цьому історія не закінчується», — повідомляють в ГК «Азов».

«Сьогодні в понеділок, 29 серпня, в село приїхали лідери кримінальних циганських угруповань, яких жителі Лощинівка назвали «циганськими баронами». Ці люди стали погрожувати фізичною розправою жителям села і заявили про свою готовність відстоювати право «робити, що їм заманеться». Також в своїх погрозах так звані «циганські барони» згадали, що цигани зараз «перегруповуються в Ізмаїлі». Очевидцями загроз стали активісти ГК «Азов» в Одесі. На даний момент активісти допомагають місцевим жителям створювати сили самооборони, в разі правдивості загроз з боку етнічної мафії», — продовжують азовці.

«Як будуть розгортатися події — поки невідомо. Ближче до вечора в Ізмаїльській РДА повідомили, що «Коаліція циганських неурядових організацій» вже подала звернення до омбудсмена України і уповноважених МВС щодо «дискримінації на національному ґрунті». Безумовно, права українців, яких «національна меншина» вбиває, ґвалтує і шантажує не беруться до уваги. І коли цигани вже переступили будь-яку допустиму межу, вони можуть захищатися тільки правом, яке самі вони глибоко зневажають. Наші активісти знаходяться в селі і стежать за ситуацією. Тримаємо руку на пульсі!», — підсумували в ГК «Азов».

При цьому активісти закликають своїх прихильників мобілізуватися, записуючись до лав захисників жителів Лощинівка.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b1%d1%83%d0%bd%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%96-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%94-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b8-%d1%86%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%bd-%d0%b7/

Немає коментарів:

Дописати коментар