середа, 31 серпня 2016 р.

Постпред України влаштував «розгін» генсеку ООН

За його словами, Київ не буде підтримувати на цю посаду людину, яка займатиме щодо України таку ж позицію, як Пан Гі Мун.   

«Я б назвав це позицією безпорадності. Як я колись сказав, його роль близька до нульової. Думаю, що це сором, коли генсек ООН займає таку позицію щодо країни, яка є одним із засновників ООН. Коли ми єдиний раз звернулися за допомогою, ми по суті почули відмову. Кого б не вибрали на цю посаду, це буде під сильним тиском Росії. Ми це розуміємо. Але є речі, які можна робити, не дивлячись на це», — сказав дипломат.
На пост голови ООН претендують 11 осіб. Єльченко вважає, що будь-який із цих кандидатів «не забуде про Україну».

Як повідомляли ЗМІ, раніше Єльченко обурився, що заява Пан Гі Муна про те, що Росія повинна зіграти критично важливу роль у врегулюванні конфлікту на Донбасі є по суті похвалою Москві.

Пізніше представник генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Стефан Дюжаррік заявив, що Пан Гі Мун не відмовлятиметься від цієї заяви.

«Ми не збираємося відмовлятися від своїх слів. Я не збираюся аналізувати і реагувати на критичні зауваження, які можуть бути заявлені», — сказав він.   

Нагадаємо, постпред України при ООН Володимир Єльченко обурився, що такі заяви є по суті похвалою Москві.
За словами Єльченка, він не розуміє, як керівник ООН «може говорити речі, які є по суті похвалою ролі Росії у врегулюванні конфлікту в Україні, тоді як Росія є головним гравцем в агресії проти України, в підтримці цього конфлікту в розпаленому стані».

Він додав, що Україна направляє офіційний лист протесту до Генеральної асамблеї ООН з проханням пояснити ці слова і виправити їх.

http://www.global-analityk.com/noviny/10857/

Немає коментарів:

Дописати коментар