субота, 24 грудня 2016 р.

Журнал Time опублікував статтю Онищенка про корумпованість Порошенка

Нардеп-втікач Олександр Онищенко написав авторську статтю для американського видання, в якій він звинуватив Президента України в безпрецедентній корупції.

Онищенко звинуватив Порошенка в тому, що президент вкрав сотні мільйонів доларів через відкати з контрактів на державних підприємствах, повідомляє Time.

«За минулі три роки я особисто спостерігав, як Петро Порошенко краде сотні мільйонів доларів, вимагаючи відкати від кожного контракту, пов’язаного з будь-яким державним підприємством в Україні. Ті, хто відмовлялися платити відкати, розглядалися як нелояльні й цілеспрямовано та систематично піддавалися нападкам з боку уряду, так само, як і я», — розповів Онищенко в колонці.

«Я, обраний член українського парламенту, особисто був свідком залученості Петра Порошенка до корупції в масових і безпрецедентних масштабах», — заявив депутат.

«Ми не можемо допустити, щоб президент Порошенко діяв тими ж методами, що і його попередник Янукович. Настав час покласти край цій брехні», — заявив він.

Порошенко, за твердженням депутата, доручив Національному бюро по боротьбі з корупцією порушити проти нього кримінальну справу. «Коли я не піддався тиску, він пішов далі з кримінальними звинуваченнями, заарештувавши моїх адвокатів і співробітників, захопивши мої бізнес-активи і змусивши мене покинути мій будинок і країну, яку я люблю», — додав він.

Онищенко зазначив, що його обов’язок — зробити злочини уряду надбанням громадськості, оскільки вони «не тільки руйнують довіру до інститутів влади, а й ставлять під загрозу регіональну безпеку». «Прийшов час для решти світу закликати до реформ замість того, щоб закривати очі на ці злочини. Ми не можемо допустити, щоб президент Порошенко продовжував діяти тими ж методами, що і його попередник президент Янукович. Настав час покласти край цій брехні», — підкреслив депутат.

Як повідомляли ЗМІ, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Олександра Онищенка.

Тоді ж стало відомо, що Онищенко покинув Україну. Він заявив, що не повернеться в країну, тому що його «підставили і в черговий раз кинули».

При цьому керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький натякнув, що Онищенко полетів через Мінськ до Москви.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Онищенка можуть оголосити в міжнародний розшук і конфіскувати майно, якщо він не повернеться.

5 серпня в НАБУ повідомили, що народний депутат Олександр Онищенко, повторно викликаний в НАБУ, не з’явився на допит.

Сам Онищенко обіцяє все розповісти, але тільки в Лондоні.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила суд розглянути клопотання і оголосити 8 серпня депутата Верховної Ради України Олександра Онищенка в розшук.

18 жовтня прокуратура Британії заявила, що зволікання з процедурою екстрадиції нардепа Олександра Онищенка не пов’язане з вимогами британського законодавства.

У НАБУ пояснили, що процедура екстрадиції депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка з Британії поки не може бути розпочатою, оскільки він не оголошений в міжнародний розшук.

Нагадаємо, Онищенка підозрюють у привласненні державного майна. У справі фігурує сума в 3 млрд грн.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB-time-%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%82%D1%8E-%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0/

Немає коментарів:

Дописати коментар