понеділок, 26 грудня 2016 р.

Туреччина готується до масштабної битви за столицю Ісламської Держави

Президент Туреччини Ердоган закликає новообраного президента Трампа проводити спільні дії проти Ісламської Держави. 

Туреччина розгорнула свої танки та гармати на сирійському кордоні після того, як президент Туреччини Таїп Ердоган закликав провести спільні дії з адміністрацією новообраного президента США Дональда Трампа проти Ісламської Держави. 

Про це повідомляє Bloomberg. 

Так, Туреччина розгортає також далекобійні гармати і бронетранспортери. Крім того, у суботу, 24 грудня, Таїп Ердоган заявив, що турецькі війська борються за те, аби захопити фортецю бойовиків Ісламської Держави Аль-Баб на північному заході Сирії. Однак бій може переміститися в першу чергу в місто Манбіж, а потім до Ракки. 
Артилерійські підкріплення були спрямовані в прикордонні міста Огузелі та Каркамиш, що на північ від Манбіжа. 
Так, Ердоган підтвердив готовність своєї країни розширити боротьбу проти бойовиків Ісламської Держави в Рацці, якщо новообраний президент США Трамп погодиться відсторонити від участі в операції курдські сили. 
Туреччина, своєю чергою, занепокоєна тим, що здобуття території курдськими силами може призвести до того, що курди захочуть проголосити там свою державу. Водночас курди за 5 років війни захопили більшу частину території північної Сирії. 

Зазначимо, США підтримує курдські сили у наземній війні проти Ісламської Держави. Своєю чергою, Туреччина вторглася в Сирію у серпні 2016 року задля того, що боротися проти бойовиків Ісламської Держави та курдських сил. Туреччина вважає курдів терористами через їх зв’язок з РПК (Робітнича партія Курдистану), чия боротьба за автономію на південному сході Туреччини забрала життя близько 40 тисяч людей, вартувала сотні мільярдів доларів, і підірвала прагнення Туреччини вступити в Європейський Союз. 

«Ми проголосимо безпечну зону, очищену від тероризму на півночі Сирії», — сказав Ердоган. Тим часом, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу схвалив зусилля президента Росії Путіна розпочати мирні переговори щодо Сирії в Казахстані в рамках угоди, яка буде включати Туреччину та Іран, але за виключенням США та сирійської опозиції, підтримуваної Сполученими Штатами. 

«Ми повинні перейти до політичного рішення в Сирії і включити до його вирішення Іран. Там потрібно встановити адміністрацію, яка буде прийнятною для всіх сторін», — сказав Чавушоглу. Нагадаємо, раніше турецькі військові заявили, що щонайменше 30 цивільних осіб були вбиті й багато людей отримали поранення після того, як бойовики Ісламської Держави почали атаку в сирійському місті Аль-Баб, щоб перешкодити людям залишити місто.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B5%D1%87%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D1%83%D1%94%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F-%D0%B4%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%88%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%97-%D0%B1%D0%B8/



Немає коментарів:

Дописати коментар