середа, 21 грудня 2016 р.

США і Велика Британія повністю дотримуються Будапештського меморандуму — Йованович

Вона нагадала, що підписанти Будапештського меморандуму підтвердили свою готовність поважати територіальну цілісність України і не застосовувати силу.

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що Російська Федерація не дотримується зобов’язань за Будапештським меморандумом. При цьому вона зазначила, що США і Велика Британія повністю дотримуються Будапештського меморандуму.

«Вважаю, що Сполучені Штати і Велика Британія повністю дотримуються Будапештського меморандуму. Просто нагадаю, що підписанти Будапештського меморандуму підтвердили свою готовність поважати територіальну цілісність України і не застосовувати силу або погрози застосування сили. Меморандум закликає до проведення консультацій в разі виникнення будь-яких питань. Як раз в березні 2014 року Велика Британія, США і Україна зібралися в Парижі, але міністр Лавров (міністр закордонних справ Росії – Глобал Аналітик) від Росії на ці консультації не приїхав. З огляду на це ми вважаємо, що саме росіяни не дотримуються взятих на себе зобов’язань за Будапештським меморандумом», — зазначила вона.

Тим часом адміністрація Барака Обами повідомила про збільшення тиску на Росію шляхом розширення санкцій, назвавши це «реакцією на незаконну окупацію Криму і триваючу агресію в Україні». Вчора на сайті казначейства США з’явилася інформація про введення обмежувальних заходів відносно семи осіб, восьми транспортних і будівельних компаній, 26 філій та 2-х танкерів.

«Ці цільові санкції призначені для чинення тиску на Росію. Вони підвищать ціну окупації Криму та підривної діяльності тих, хто сприяє насильству і дестабілізації в Україні», — пояснив глава департаменту з контролю за іноземними активами США Мінфіну Джон Сміт.

Санкції оголошено рівно за місяць до того, як Барак Обама передасть владу новообраному президенту США Дональду Трампу.

Тиждень тому Барак Обама пообіцяв застосувати заходи по відношенню до Росії у відповідь на хакерські атаки, що вплинули на підсумки президентських виборів в США. В організації цих кібератак американські спецслужби звинуватили особисто президента РФ Владіміра Путіна.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%81%D1%88%D0%B0-%D1%96-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%96%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8E-%D0%B4%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC/

Немає коментарів:

Дописати коментар