четвер, 15 грудня 2016 р.

Як Путін дурить росіян

Після приходу до влади президента Владіміра Путіна значно збільшилася кількість громадян, які вважають Росію «наддержавою», адже таку думку їм весь час успішно нав’язують ЗМІ. Відповідну думку висловив російський соціолог, директор аналітичного центру Лев Гудков.

За його словами, єдиний фактор, який міг впливати на суспільство — інформаційна пропаганда.
У ході проведення низки соціологічних досліджень виявилося, що у росіян склалося суперечливе бачення ситуації в країні. Зокрема, близько 64% вважають, що РФ повернула свою значимість та статус у світі. Експерт схиляється до того, що ця думка скоріше всього була нав’язана.

Попри складну економічну ситуацію, регулярну нестачу коштів на зарплати та пенсії, росіяни досі вірять у диво — 64% вважають, що живуть у достатку, а 58% відзначили суттєвий підйом у промисловості.
Соціологи зазначають, що через вплив пропаганди, громадяни РФ не вважають значимою повагу до інших країн, політичні права і свободи.

На думку Гудкова, людям просто нав’язують постійний страх війни та фіктивний патріотичний підйом, який протиставляється всьому світові.

Тим часом воєнний конфлікт на тимчасово окупованих територіях України увійшов до списку найбільш небезпечних у поточному році.

Аналітики прогнозують, що у 2017 році існує ризик повномасштабного наступу Росії, який може перевершити протистояння з НАТО.

«Ризики для України зростуть. Проте, скоріше за все, Росія намагатиметься використовувати політичні важелі впливу після зміни влади в Америці, виборів у Франції, ситуації в Німеччині. Ця можливість вплинути на розподіл сфер впливу — той шлях, який для РФ, мені здається, більш прийнятний. Росіяни будуть намагатися розхитувати ситуацію скрізь», — зазначив експерт фонду «Майдан закордонних справ» Олександр Хара.

За його словами, позиція російської сторони — постійно дражнити світову спільноту, хоча конфлікту можна уникнути за рахунок дипломатичного діалогу та компромісів.

«Більш небезпечна ситуація в Чорному морі, яке фактично стало «російським морем», — додав експерт.
Нагадаємо, що аналітик Міжнародного центру політичних досліджень Анатолій Октисюк заявив, що у випадку успішного втілення Путіним українсько-сирійського сценарію можуть відбутися дострокові парламентські вибори в Україні.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%8F%D0%BA-%D0%BF%D1%83%D1%82%D1%96%D0%BD-%D0%B4%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%8C-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D1%8F%D0%BD/

Немає коментарів:

Дописати коментар