пʼятниця, 23 грудня 2016 р.

Волонтер Гай: У двох наших убитих полонених сліди жахливих тортур

Три дні тому на Світлодарській дузі біля Дебальцевого Донецької області в полон до бойовиків потрапили три бійці АТО. Смерть двох підтверджена, судячи по слідах тортур, це почерк російських найманців. Про це розповів український волонтер, керівник благодійного фонду Mir & Co Мирослав Гай.

«На жаль, три дні тому потрапили в полон троє бійців АТО. Противник зажадав обміну, наші не встигли домовитися, затрималися, а ворог затримуватися не став і... Двох з трьох убили, надіслали фото зі слідами жахливих тортур. Такі тортури — точно почерк немісцевих бандитів. Це зробили або російські найманці, або новоприбулі солдати армії РФ. Фото третього полоненого немає, припускаємо, він ще живий, його намагаються витягнути», — сказав Гай.
Він зазначив, що жителі східної України, що воюють на боці бойовиків, деморалізовані й намагаються «всіляко зістрибнути з військових завдань».

«За нашою інформацією, місцеве так зване ополчення теж шоковане діями найманців і російських регулярних військ. Вони не просто шоковані, а деморалізовані: не хочуть воювати, намагаються всіляко «зістрибнути» з воєнних завдань, тому росіяни і стягують до Світлодарська найманців і солдатів регулярної армії РФ», — пояснив Гай.
Волонтер підкреслив, що різке загострення на лінії фронту виникло з кількох причин.

«Для різкого загострення було кілька причин. Перша: противник перевіряє стан наших укріплень. У нас же демобілізація пройшла, ворог промацує українську лінію оборони. Друга причина: в Мінську домовилися про припинення вогню з 24 грудня, нібито буде чергове перемир’я. Зараз противник намагається по максимуму вистрілити всі свої запаси. Одна з цілей Росії на Донбасі — утилізація величезної кількості снарядів з вичерпаним терміном придатності, які залишилися ще з совєтських часів. Сьогодні в окуповані райони повинен приїхати черговий російський «гуманітарний конвой», а насправді — знову снаряди», — розповів Гай.

«Третя причина... Скажу акуратно: наші хлопці активно покращують свої тактичні переваги, ось противник і нервує, проводить відволікаючі удари і атаки на одному напрямку і перегрупування на іншому», — підсумував Гай.
Ситуація на Світлодарській дузі поблизу Дебальцевого Донецької області загострилася 18 грудня 2016 року. «Противник здійснив спробу захопити два опорних пункти в районі населеного пункту Луганське. Підрозділи Збройних сил України вступили в бій, під час якого перехопили ініціативу, завдали противнику втрат і змусили його відступити», — повідомив начальник Оперативного об’єднаного штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%B3%D0%B0%D0%B9-%D1%83-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%85-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%85-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%85-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD/

Немає коментарів:

Дописати коментар