вівторок, 27 грудня 2016 р.

Міністр оборони Ізраїлю закликав усіх євреїв покинути Францію

Він порівняв конференцію у Парижі із відомою справою Дрейфуса.

Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман порівняв Міжнародну конференцію щодо миру на Близькому Сході, яка відбуватиметься 15 січня у Парижі, з судовою справою у Франції проти Альфреда Дрейфуса 1894 року. Він закликав французьких євреїв покинути Францію.

«Настав час сказати французьким євреям: «Це не ваша країна і не ваша земля, настав час її покинути», — передає слова Лібермана The Jerusalem Post.

Ліберман назвав, Резолюцію Радбезу ООН, яка визнає незаконними ізраїльські поселення на території Палестини, включно із Східним Єрусалимом, «жахливою, непотрібною та такою, яка завдає шкоди будь-якому шансу вийти на діалог з іншою стороною».

Такі помилкові, на його думку, міжнародні дії можуть продовжитися і на французькій конференції. «Це не мирна конференція, а суд проти Ізраїлю, який має на меті завдати шкоди Ізраїлю і його доброму імені. Це буде не просто судовий процес проти Ізраїлю, але сучасний судовий процес Дрейфуса. Подивіться, як  по всій Франції голосують проти нас. Ми знаємо напрямок і мету конференції», — зауважив Ліберман.

До слова, справа Дрейфуса — це судовий процес у справі офіцера французького генерального штабу, який був звинувачений у шпигунстві на користь Німеччини. Справа набула великого суспільного резонансу.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка визнає незаконними ізраїльські поселення на території Палестини, включно зі Східним Єрусалимом. Під час голосування представник США в ООН утримався від голосування.

В ухваленому документі Ізраїль закликають припинити будівництво поселень на окупованій території Палестини. Такі поселення називаються «гучним порушенням міжнародного права» і такими, що не мають юридичної сили. Радбез зажадав від Ізраїлю негайно припинити поселенську діяльність. Тель-Авів відмовився визнавати резолюцію і звинуватив адміністрацію Барака Обами у домовленостях з ООН за спиною Тель-Авіва. При цьому Україна віддала голос за документ, що викликало гостру реакцію Ізраїлю.

У Постійному представництві України в ООН заявили, що «існують принципові державні питання, позиція за якими не може і не повинна змінюватися залежно політичної кон’юнктури».

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BC%D1%96%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%80-%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D1%96%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BB%D1%8E-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B2-%D1%83%D1%81%D1%96/

Немає коментарів:

Дописати коментар