середа, 28 грудня 2016 р.

Естонія в разі війни мобілізує російськомовних резервістів

Міноборони Естонії проводить навчання резервістів, в тому числі російськомовних, використовуючи виключно естонську мову.

Естонія в разі реального військового конфлікту мобілізує всіх резервістів, включаючи і російськомовних жителів країни, які мають паспорт громадянина.

Міноборони Естонії в останні два роки істотно підвищило інтенсивність навчань резервістів і має намір продовжувати проводити тренування надалі, оскільки вони є важливим елементом для розвитку оборони держави. У навчаннях, які пройшли на початку грудня, взяли участь і російськомовні резервісти.

Співробітник оборонного відомства Естонії Яано Вія пояснив, що в разі конфлікту держава призве всіх резервістів, включаючи російськомовних, до лав армії.

За словами чиновника, Міноборони не має інформації про національність і рідну мову солдатів, з цієї причини в разі військового конфлікту посади розподілятимуться на підставі набутих навичок резервіста під час його служби в армії. Що стосується мови, якою будуть віддаватися всі накази, то Міністерство оборони планує використовувати державну мову — естонську — без будь-яких винятків для російськомовних призовників. Яано Вія додав, що робочою мовою НАТО є англійська, тому в разі виникнення міжнародного конфлікту, який би задіяв статтю 5 Статуту НАТО про колективну оборону, ймовірно, накази можуть віддаватися англійською.

У липні на саміті НАТО в Варшаві було прийнято рішення про безпрецедентне посилення східного флангу альянсу. НАТО має намір вже в 2017 році розмістити в країнах Балтії і Польщі чотири багатонаціональні батальйони. Чисельність кожного підрозділу може скласти від 800 до 1,2 тисячі осіб. Визначено рамкові держави для формування батальйонів — у Литві це буде Німеччина, в Латвії — Канада, в Естонії — Велика Британія, а в Польщі — США.
Посилення альянсу на східному фланзі в НАТО пояснюють збільшенням загрози з боку РФ.

http://www.fort-europe.org/?p=1104

Немає коментарів:

Дописати коментар