четвер, 29 грудня 2016 р.

Канал «1+1» взяли під посилену охорону

Український телеканал «1+1» заявляє, що йому досі не видали ліцензії, рішення про переоформлення та продовження якої Нацрада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила 15 грудня. Керівництво та працівники каналу побоюються, що за цим може стояти план із рейдерського захоплення «1+1».

Ці заяви висловлені у зверненні каналу до президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра.
«1+1» зазначає, що під час шестимісячного розгляду заявки на адресу каналу не надходило жодних претензій, у зв’язку з чим дивується затягуванню виконання Нацрадою власного рішення.

«Упродовж останніх двох тижнів з надійних джерел до нас надходили повідомлення, що саме Адміністрація Президента намагається вплинути на прийняття рішень Національною Радою та передати контроль над каналом в інші руки», — йдеться у заяві.

Редакція закликає президента України Петра Порошенка забезпечити виконання рішення Нацради з ухвалення ліцензії для каналу, і таким чином засвідчити свою повагу до незалежності ЗМІ в Україні.

Ситуацію навколо затягування рішення про надання ліцензії редакція каналу порівнює із тиском на ЗМІ в часи правління Віктора Януковича.

«Ми хочемо застерегти та попередити тих, хто стоїть за намаганнями вимкнути канал, який є щоденним джерелом новин для мільйонів українців — навіть за відсутності паперу ми маємо законне право продовжувати мовлення», — підкреслює «1+1».

Голова Нацради Юрій Артеменко розповів, що наразі готується офіційна заява установи стосовно «1+1».

«1+1» — український загальнонаціональний телеканал медіахолдингу «1+1 Media», що належить олігарху Ігорю Коломойському. Раніше «Приватбанк», 49,9% якого належали Коломойському, був націоналізований рішенням українського уряду.

За словами олігарха, він був вимушений сам запропонувати націоналізацію «Приватбанку» через «способи штучного зниження капіталізації банку» з боку НБУ.

Тим часом ведуча «1+1» Марічка Падалко повідомила на сторінці у Facebook, що офіс телеканалу «1+1» перебуває під посиленою охороною.

«На каналі сьогодні з ранку, як і в той же час три роки тому — посилена охорона. Тоді ми хотіли вберегтися від можливого штурму під час Майдану, сьогодні — від можливого «віджиму», — написала вона.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB-11-%D0%B2%D0%B7%D1%8F%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%96%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%83-%D0%BE%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%83/

Немає коментарів:

Дописати коментар