середа, 21 грудня 2016 р.

У Польщі спіймали антиукраїнського провокатора

Він викрикував «Смерть українцям» на марші у Перемишлі 10 грудня.

Польська поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у провокаціях під час «Маршу перемишльських і львівських орлят» 10 грудня, заявив заступник мера Перемишля Гжегож Гайдер.

«Вчора був затриманий підозрюваний в провокації 10 грудня. Не важливо, хто це — він повинен отримати сповна за свою провокацію», — підкреслив чиновник.

Крім того, в Польщі пред’явлені звинувачення 30-річному поляку за висловлювання погроз стосовно українців і заклики до розпалювання ворожнечі на національному ґрунті.

Нагадаємо, 10 грудня в Перемишлі відбувся марш під час якого, крім інших гасел, учасники скандували: «Смерть українцям!» і «Перемишль, Львів — завжди польські!».

Ситуація в польському Перемишлі, де на «марші орлят» звучали антиукраїнські гасла, є провокацією для внесення розбрату між поляками і українцями, вважає посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

«Це російська методика, щоб посварити поляків і українців. Це також частина гібридної війни, яку проводить Росія проти Європи», — сказав Пєкло.

Дипломат додав, що Перемишль стає містом провокацій.

У той же час мер Перемишля Роберт Хома, який був одним з патронів суботньої акції та особисто приймав у ній участь, заявив, що не чув криків «Смерть українцям!». Про це він написав у листі до генконсула України в Любліні Василя Павлюка.

http://www.fort-europe.org/?p=1079

Немає коментарів:

Дописати коментар