четвер, 22 грудня 2016 р.

Болгарія йде до дострокових парламентських виборів

У Болгарії переговори Реформаторського блоку з іншими політичними партіями зі створення нового уряду не принесли результатів.

Переговори Реформаторського блоку (фракція в парламенті Болгарії) з іншими політичними партіями з питання формування нового уряду (замість Кабінету міністрів, який подав у відставку, під керівництвом Бойко Борисова) завершилися безрезультатно. Про це заявив співголова парламентської фракції реформаторів Найден Зеленогорський.

«Під час переговорів з нашими партнерами по парламенту — партією ГЕРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) і Патріотичним фронтом не було досягнуто консенсусу щодо пріоритетних напрямів діяльності: реформа судової системи та посилення антикорупційного законодавства», — підкреслив Зеленогорський.

Він заявив також, що поверне президенту Росену Плевнелієву мандат на формування нового уряду, і висловив надію, що партіям, які увійдуть до нового складу Народних зборів (парламент Болгарії) вдасться знайти точки дотику при формуванні Кабінету міністрів.

Раніше від формування уряду відмовилися партія ГЕРБ і Болгарська соціалістична партія.
Таким чином згідно із законодавством, обраний президент Болгарії Румен Радєв після вступу на посаду 22 січня 2017 року має призначити службовий уряд, розпустити парламент і призначити дострокові вибори.
За попередніми даними, вибори в Народні збори можуть відбутися в кінці березня — початку квітня 2017 року.

http://www.fort-europe.org/?p=1083

Немає коментарів:

Дописати коментар