вівторок, 20 грудня 2016 р.

Коломойському і Боголюбову може загрожувати кримінальна відповідальність, — Данилюк

Колишнім власникам «ПриватБанку» Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову може загрожувати кримінальна відповідальність у разі невиконання своїх обіцянок реструктуризувати кредитний профіль. Про це в інтерв’ю програмі «Лівий берег з Сонею Кошкіною» заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

За його словами, «ПриватБанк» довели до неплатоспроможності, згідно із законом України за такі дії передбачена серйозна відповідальність. Данилюк розповів, що акціонери «ПриватБанку» дали гарантії уряду, що протягом півроку компенсують втрати, які понесла держава, реструктуризувавши кредитний профіль.

Гарантії, надані Кабміну, оформлені у вигляді звичайного листа, однак цього повинно бути достатньо для Коломойського і Боголюбова.

«Банк доведено до неплатоспроможності. Це визнано аудитом, це визнано всіма міжнародними інститутами, які спостерігали за процесом. І очевидно, що за це передбачена відповідальність. Лист був ініціативою власників. Вони розуміють, що їм потрібно, виконуючи реструктуризацію, прибрати свою відповідальність. Якщо вони цього не зроблять, для цього є компетентні органи в Україні та за межами України», — підкреслив міністр фінансів.
Тим асом Національний банк України надав «ПриватБанку» кредит рефінансування у розмірі 15 млрд гривень на поповнення банкоматів. Про це повідомляє прес-служба НБУ. Кредит надано строком на 10 днів (до 30 грудня 2016) під 16%.

У свою чергу адміністрація «ПриватБанку» підтверджує надходження зазначених коштів на рахунки фінустанови.
Як повідомляє прес-служба «ПриватБанку», за станом на 9:00 20 грудня всі відділення, банкомати і сервіси банку працюють в стабільному режимі. Служба інкасації банку своєчасно поповнює банкоматну мережу. Крім того, банк запевнив, що в банкоматних мережах всіх банків не виникає проблем з обслуговуванням карток «ПриватБанку».
Нагадаємо, перший заступник голови правління банку Олег Гороховський заявив, що система «Приват-24» належить державі.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83-%D1%96-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%83-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80/

Немає коментарів:

Дописати коментар