четвер, 22 грудня 2016 р.

МЗС аналізує механізм введення візового режиму з РФ та часові рамки, — Клімкін

Міністерство закордонних справ України аналізує механізм введення візового режиму з Росією і тимчасові рамки. Про це в ефірі програми «Сніданок з 1+1» повідомив голова дипвідомства Павло Клімкін.

«По-перше, звичайно, повинні рухатися в напрямку того, щоб контролювати, хто приїжджає з Росії в Україну. Але реально давайте чесно собі скажемо: ми ведемо війну з Росією на сьогодні. Війну, причому, класичну і гібридну. Але в той же час у нас є кілька мільйонів наших співгромадян в Росії. І Росія знає, які провокації зробити в разі того, як ми будемо надалі запроваджувати візовий режим», — сказав Клімкін.

«Зараз це аналізуємо і потім вийдемо з пропозицією і про те, як ми це будемо робити, і про часові рамки», — заявив Клімкін.

На його думку, візовий режим — це відносини між цивілізованими країнами.
Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов виступив за введення візового режиму з Росією.

Тема віз також піднімалася в середині серпня, коли відносини між країнами загострилися через нібито затримання в окупованому Криму «українських диверсантів». Клімкін тоді говорив, що за необхідності візовий режим для росіян буде введений, але є ряд «але».

Верховна Рада може обговорити введення візового режиму з Росією, прогнозує нардеп Ігор Гузь. Про це він сказав в коментарі «112 Україна».

На думку парламентарія, МЗС повинен був ініціювати це питання раніше.

«Ну нарешті Міністерство закордонних справ почало адекватно реагувати на думку дуже багатьох депутатів... якби МЗС реально цього хотів, то вони б запропонували це, скажімо, тижнів два-три тому, щоб було проведено обговорення і в парламентському залі, хоча ми вже неодноразово говорили, і можливо зараз, під ялинку, ми вже прийняли певні рішення українським парламентом. А так, очевидно, це можливо хіба що десь у лютому. Але навіть якщо це буде в лютому, це буде перемога проукраїнських сил, які розуміють, що все таки треба обмежувати контакти, вводити візи і, я не знаю, шукати всі можливості, щоб мінімізувати контакти України з Росією», — сказав він.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BC%D0%B7%D1%81-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B7%D1%83%D1%94-%D0%BC%D0%B5%D1%85%D0%B0%D0%BD%D1%96%D0%B7%D0%BC-%D0%B2%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D0%B2%D1%96%D0%B7%D0%BE%D0%B2/

Немає коментарів:

Дописати коментар